Справа про будинки в Туреччині: суд відправив кума Продана під домашній арешт
Справа про будинки в Туреччині: суд відправив кума Продана під домашній арешт

Справа про будинки в Туреччині: суд відправив кума Продана під домашній арешт

Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід кумові колишнього виконувача обов’язків голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана, котрого підозрюють у злочинних діях.

Максиму Павицькому закидають легалізацію коштів і майна, незаконно отриманих його другом-високопосадовцем.

У цій справі фігурує сума 89 млн гривень.

"За вказані кошти підозрюваним для свого товариша-високопосадовця було придбано зокрема 2 квартири у новобудові ЖК "Французький квартал" вартістю 6,7 млн гривень, два будинки в Турецькій Республіці вартістю 78 млн гривень, три автомобілі, з яких один Mercedes-benz GLE та два Toyota Land Cruiser, загальною вартістю 3,4 млн гривень та будинок під Києвом", - повідомили в антикорупційній прокуратурі.

Суд частково задовольнив клопотання прокурора САП та обрав для Павицького запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Загалом у разі доведення провини Павицькому загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також із конфіскацією майна.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура склала підозру колишньому очільнику Державної фіскальної служби Мирославу Продану у привласненні 89 мільйонів гривень.

Підозрюваного викликали на допит 20 листопада, однак він виїхав на лікування за кордон – за словами Продана, він надав слідчим медичну довідку.

Невдовзі колишній посадовець анонсував своє повернення до України.

30 листопада САП повідомила про допит Продана, однак зауважила, що співрозмовник відмовився відповідати на запитання.

6 грудня повідомлялося, що колишній очільник Державної фіскальної служби Мирослав Продан досі ходить без електронного браслета, бо у поліції на території Києва та Київщини вони закінчились.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны