На Хмельниччині запрацювала сонячна станція потужністю 63,8 МВт
На Хмельниччині запрацювала сонячна станція потужністю 63,8 МВт

На Хмельниччині запрацювала сонячна станція потужністю 63,8 МВт

Біля села Панівці Кам`янець-Подільського району Хмельницької області ввели в експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 63,8МВт.

Проект реалізувала компанія "Подільськенерго" спільно з групою ICU та американським фондом VR Capital Group, які виступили інвесторами на паритетних засадах, передає finbalance.

"Пікова потужність станції, яка вже почала відпускати електроенергію в мережу, складає 63,8 МВт, що робить її другою в країні за потужністю, - йдеться у повідомленні.

- Електроенергії згенерованої станцією – 68,2ГВт-год у рік - вистачить аби забезпечити третину з 13 тисяч домогосподарств Кам`янець-Подільського".

На станції встановлено 220 тисяч монокристалічних модулів світового виробника сонячних елементів і модулів Longi Solar, а також силові трансформатори компанії ETD.

"Кам`янець-Подільська" дозволить скоротити викиди вуглекислого газу на 67 тисяч тонн у рік.

Загальний обсяг інвестицій в будівництво сонячної станції склав близько $55 млн.

"Кам`янець-Подільська"СЕС - це перший з трьох спільних з VR Capital Group проектів в галузі альтернативної енергетики, - зазначив керуючий партнер ICU Макар Пасенюк.

- Найближчим часом планується запуск нашої другої сонячної електростанції - потужністю 35 МВт, яка розташована у Херсонській області, також на початковій стадії будівництва знаходяться кілька середніх за розмірами СЕС у Миколаївській області".

VR Capital Group Ltd.

є керуючим активами "альтернативного типу" загальною вартістю понад $4,5 млрд.

Президентом VR Capital Group є Річард Дейтц.

Під управлінням ICU перебувають активи к розмірі понад $500 млн.

Источник материала
Поделиться сюжетом