19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Скандал з могильниками "Гаврилівських курчат": справу проти власників закрили
Скандал з могильниками "Гаврилівських курчат": справу проти власників закрили

Скандал з могильниками "Гаврилівських курчат": справу проти власників закрили

Генпрокуратура закрила кримінальне провадження проти власників підприємства "Агромарс", якому належить торгова марка "Гаврилівські курчата", екс-нардепа від "Партії регіонів" Євгена Сігала і його дружини Марини.

Про це йдеться у рішенні Київського апеляційного суду.

Їх підозрювали у створенні пташиного могильника і забрудненні навколишнього середовища біля Вишгорода на Київщині.

Як вказується у підозрі від 6 червня 2018-го, через порушення співробітниками "Комплекс Агромарс" правил екологічної безпеки державі завдано збитків на загальну суму 253,8 млн грн.

Втім подружжя Сігал у суді заявляло, що всі епізоди справи стосовно них спростовані судовими рішеннями в господарському та адміністративному судочинстві, а масова загибель птиці на їхньому підприємстві спричинена вимкненням електроенергії.

"Через знеструмлення бройлерної птахоферми відбулося вимкнення вентиляційної системи, яке призвело до задухи та загибелі великої кількості птиці, що перебувала на підприємстві", - йдеться у справі.

Після цього співробітники "Агромарса" вивезли і поховали відходи і тушки птахів в урочищі "Каланча" у Вишгородському районі.

Сігали стверджували, що це був вимушений і тимчасовий захід.

6 лютого цього року прокурор виніс постанову про закриття кримінального провадження через відсутність в діях подружжя складу кримінального правопорушення.

Однак апеляційний суд відмовив у задоволенні цього позову.

Місцеві жителі жалілися, що птахоферма постійно вивозить відходи виробництва на взяте в оренду поле, через що гниль потрапляє в землю та ґрунтові води.

Згодом з'ясувалось, що могильник належить "Гаврилівським курчатам".

Двом власникам і директору підприємства спочатку інкримінували низку злочинів, через які ті могли провести в ув'язненні до 12 років.

Потім Печерський суд Києва відпустив їх усіх під заставу.

Источник материала
Поделиться сюжетом