Акціонери "Укрнафти" затвердили зміну глави компанії і оновили спостережну раду
Акціонери "Укрнафти" затвердили зміну глави компанії і оновили спостережну раду

Акціонери "Укрнафти" затвердили зміну глави компанії і оновили спостережну раду

Акціонери ПАТ "Укрнафта" на зборах акціонерів, проголосували за дострокове припинення з 30 квітня 2019 року повноважень глави правління Марка Роллінса і обрання тимчасово виконуючого цих обов'язків Олега Геза.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Так, НАК "Нафтогаз України" запропонував обрати членами наглядової ради Юрія Вітренка (виконавчий директор НАК), Ярослава Теклюка (директор з юридичних питань НАК) і Поліна Загнітко (директор департаменту майнових та корпоративних відносин НАК).

Замість Андрія Коболєва, Сергія Коновця і Костянтина Пожидаєва "Нафтогаз" пропонував ввести до складу НС Олену Макєєву (екс-заступник міністра фінансів), Андрія Бойцуна (член Стратегічної групи радників по підтримці реформ в Україні) та Олега Мозгового (екс-глава ДКЦПФР) в якості незалежних членів ради.

Міноритарні акціонери (група "Приват") запропонували переобрати членом наглядової ради Уріел Цві Лейбера та ввести до його складу Яну Мануїлову.

В якості незалежних членів міноритарії пропонують ввести в раду Миколи Почапського (гендиректор інвесткомпанії "Капітал"), Андрія Процика (раніше входив до складу НС "Запорізький завод феросплавів") та Павла Загороднюка (екс-голова Всеукраїнської громадської організації "Спілка геологів України").

Крім того, акціонери погодилися укласти контракти про продаж 4,062 млрд кубометрів газу "Нафтогазу".

Угодами передбачено, що НАК купує 2,062 млрд кубометрів, що відповідає об'єму газу, що надійшов від "Укрнафти" в ГТС в попередні періоди, а також 2 млрд кубометрів газу майбутньої здобичі.

"Укрнафта" направить отримані кошти на погашення податкового боргу.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з колишніми акціонерами "Приват.

Банку", – близько 42% акцій.

Источник материала
loader
loader