ЦВК назвала дебати на стадіоні передвиборчою агітацією
ЦВК назвала дебати на стадіоні передвиборчою агітацією

ЦВК назвала дебати на стадіоні передвиборчою агітацією

У ЦВК назвали заплановані дебати на НСК "Олімпійський" формою передвиборчої агітації.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Євгеній Радченко, повідомляє "Укрінформ".

Кандидати у президенти посилаються на статтю Закону "Про вибори Президента України" під час обговорення теледебатів, однак в ЦВК зазначають, такий вид дебатів там не описується.

За його інформацією там визначається процедура і строки проведення передвиборчих теледебатів на Суспільному телеканалі, які повинні оплачуватися з держбюджету.

"Те, про які дебати йдеться у постанові ЦВК, — це стаття 62 закону (Про вибори Президента України — ред.).

Дебати, про які говорять зараз два кандидати, це трішки не та стаття закону, тобто ідеться зараз про ті дебати, які регулюються як форма передвиборної агітації", - сказав Євгеній Радченко.

Радченко вважає, що такий вид дебатів врегульований статтею 58 цього закон, яка описує проведення публічних дебатів, дискусій та прес-конференцій, які повинні оплачуватися з виборчих фондів кандидатів.

"Можливо, обидва кандидати погано читали закон.

Є передвиборні теледебати, 62-га стаття закону і постанова ЦВК стосується саме цього.

Коли один кандидат іншого викликає на дебати, то очевидно, що йдеться про частину 1 п.

3 статті 58 закону.

Оце різниця", - сказав Євгеній Радченко.

Також ЦВК нагадала, що будь-яка агітація заборонена до моменту оприлюднення остаточних результатів першого туру виборів.

При цьому він дав на роздуми лише добу.

Спочатку команда Порошенка повідомила, що він не прийматиме участь, але він провів опитування в Telegram та вирішив прийняти виклик Зеленського.

У Суспільному повідомили, що вони можуть провести теледебати на стадіоні, проте це необхідно врегулювати на законодавчому рівні.

А ось НСК "Олімпійський" запевнив, що поки ніхто не звертався з офіційними заявами, проектами чи з метою обговорення графіку проведення дебатів на стадіоні.

Источник материала
Поделиться сюжетом