Помічник Зеленського допоміг скасувати заборону на в'їзд актору зі "Сватів", який підтримує анексію Криму – "Схеми"
Помічник Зеленського допоміг скасувати заборону на в'їзд актору зі "Сватів", який підтримує анексію Криму – "Схеми"

Помічник Зеленського допоміг скасувати заборону на в'їзд актору зі "Сватів", який підтримує анексію Криму – "Схеми"

Скасувати у суді заборону на в'їзд в Україну російському акторові Федору Добронравову допоміг офіційний уповноважений представник кандидата Володимира Зеленського на виборах президента 2019 року.

Про таке повідомляє "Радіо Свобода".

Журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" виявили, що адвокат Сергій Кальченко, який від імені ТОВ "Кіноквартал" здійснював юридичний супровід у справі про оскарження постанови про заборону Добронравову на в’їзд, а також демонстрацію фільмів із його участю – це єдиний уповноважений представник Зеленського у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу.

Слід зазначити, що юрист працює у столичній фірмі Hillmont Partners.

Підтвердження цьому можна знайти на сайті юридичної фірми.

Крім того, ще один партнер Hillmont Partners Вадим Галайчук є довіреною особою кандидата Зеленського.

Як повідомлялось, 26 березня суддя Окружного адміністративного суду Києва Володимир Келеберда задовольнив адміністративний позов про визнання протиправними дій, скасування постанови та наказів.

Таким чином, суд визнав протиправними дії СБУ, а саме звернення до Мінкульту з пропозицією внести Добронравова до переліку осіб, що несуть загрозу національній безпеці України, а також наказ Держкіно про анулювання посвідчень на право поширення й демонстрування деяких фільмів.

Суддя Володимир Келеберда, "дослухався до аргументів юристів позивача і вирішив", що "вони дають суду підстави дійти висновку про однобокий підхід, незабезпечення повного встановлення та з’ясування фактичних обставин при складанні довідки (про наявність підстав для прийняття постанови про заборону в’їзду в Україну Добронравову – ред.)".

Проте в Службі безпеки України запевняють, що склали всі документи правильно і відповідно до чинного законодавства.

За словами заступника голови СБУ Віктора Кононенко, судове рішення є незаконним і з приводу нього вже подали апеляцію.

Як інформував 5.UA, у листопаді 2017 року СБУ заборонила в'їзд до України "головному свату" Федору Добронравову строком на 3 роки.

Того ж року Держкіно заборонило показ серіалу "Свати".

Довідка: Федір Добронравов відомий за своєю роллю в комедійному серіалі "Свати" (2008-2015 рр.), а також грою у багатьох театральних виставах.

Источник материала
Поделиться сюжетом