На "Чонгарі" затримали колишнього підлеглого бойовика "Гіві"
На "Чонгарі" затримали колишнього підлеглого бойовика "Гіві"

На "Чонгарі" затримали колишнього підлеглого бойовика "Гіві"

15 квітня.

На КПВВ "Чонгар" на адмінмежі з ТОТ АР Крим виявили чергового втікача від "кращого" життя в "ЛНР", який служив під керівництвом ліквідованого "Гіві".

"Вчора (13 квітня - ред.) оперативні співробітники Азово-Чорноморського регіонального управління спільно зі співробітниками СБУ в АР Крим та Севастополь та Національної поліції виявили в КПВВ "Чонгар" громадянина, який причетний до незаконних військових формувань", - повідомив Слободян.

Під час проведення бесіди з громадянином 1972 року народження, правоохоронці встановили, що у 2014 році протягом двох місяців він працював в Луганській області водієм одного із "комендантів".

Не отримавши за період роботи зарплати, він звільнився, однак пізніше знов працевлаштувався у місцевий комісаріат, вказав речник ДПСУ.

"У подальшому, на запрошення знайомого, вступив до штурмового батальйону "Сомалі" під керівництвом тоді ще живого "Гіві", який безпосередньо і проводив інструктаж новоприбулих.

Отримавши позивний "Чингіз" і маючи відповідний досвід, йому доручили завдання опікуватися підготовкою особового складу для несення служби на контрольно-пропускних пунктах так званих "республік", - додав Слободян.

З його слів, через деякий час цей громадянин "розчарувався у службі та ідеях фейкових республік, тому звільнився та працював в місті Алчевськ охоронцем".

"Маючи не високу заробітну плату, у пошуках кращого життя попрямував до Москви.

Але умови праці його не задовольнили і він через Керченській міст, а потім і через адмінмежу намагався потрапити до міста Київ для пошуку роботи", - зазначив речник ДПСУ.

"На даний час затриманому в порядку статті 208 КПК України громадянину повідомлено про підозру у вчиненні злочину, відповідальність за який передбачено статтею 258-3 ККУ, продовжуються слідчі дії", - підсумував Слободян.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны