Представник Порошенка просить ЦВК змінити час дебатів на "Суспільного", - штаб
Представник Порошенка просить ЦВК змінити час дебатів на "Суспільного", - штаб

Представник Порошенка просить ЦВК змінити час дебатів на "Суспільного", - штаб

Twitter Петра Порошенка.

Представник Петра Порошенка, нардеп від БПП Руслан Князевич просить Центральну виборчу комісію змінити час проведення дебатів на "Суспільному".

"Сьогодні від імені нашого кандидата його представник у ЦВК Руслан Князевич звертається до ЦВК з клопотанням щодо внесення змін до положення про порядок проведення дебатів", - сказав Медведєв.

Він підкреслив, що кандидат у президенти Володимир Зеленський відмовився дебатувати на НСК "Олімпійському" в інший час, окрім о 19:00.

"Хоча ми думаємо, що 19:00 поставлено спеціально з розрахунку на те, що законослухняний президент, громадянин Порошенко має на 20:00 поїхати на Суспільне і ніби він через це не зміг взяти участь дебатах о 19:00", - додав голова передвиборчого штабу.

Олег Медведєв заявив, що "Порошенко готовий бути і там", тому його команда намагається сформувати графік 19 квітня так, щоб це було можливо.

Як повідомлялося, в неділю, 14 квітня, чинний президент прибув на стадіон НСК "Олімпійський" для дебатів із Володимиром Зеленським, проте останній не приїхав.

Проведення передвиборних дебатів передбачено виборчим законодавством.

Згідно з законом, дебати повинні відбутися в останню п'ятницю перед днем виборів.

Офіційні дебати повинні проходити в студії громадського мовника в строго визначений час.

Також формат дебатів можливий як частина передвиборчої агітації.

Активно тема дебатів почала обговорюватися 3 квітня, коли Володимир Зеленський опублікував відеозвернення, в якому викликав Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський".

Він заявив, що "дає на роздуми 24 години".

Порошенко відповів і заявив, що закон передбачає інші умови проведення дебатів, проте погодився дискутувати на стадіоні.

На "Олімпійському" заявили, що не продаватимуть квитки на дебати Зеленського і Порошенка, оскільки це прерогатива організаторів та операторів продажу квитків.

Источник материала
Поделиться сюжетом