Розсекречений елітний відпочинок голови НАБУ Ситника: у ЗМІ з'явилося фото
Розсекречений елітний відпочинок голови НАБУ Ситника: у ЗМІ з'явилося фото

Розсекречений елітний відпочинок голови НАБУ Ситника: у ЗМІ з'явилося фото

Артем Ситник.

Голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник 27 лютого 2019 року прокоментував прийняте рішення Конституційного суду про скасування статті про незаконне збагачення – як "крок назад у антикорупційної реформи України і крок назустріч старої системи".

"Як головний по "боротьбі з корупцією", йому відомо, що гроші залишають слід.

Тому Артем Ситник з родиною відпочиває за рахунок друзів в затишному Мисливському угідді "Полеское – Сарни" Рівненської області", – пише "Обозреватель".

З вигляду непримітне місце, тихе, зате і перепочити від очищення країни від корупції можна "без зайвих очей".

"Відпочивати чогось Ситник любить дорого і зі смаком: полювання, риболовля, катання на квадроциклах та човнах, тільки елітні напої – віскі Chivas Regal, Hennessy, горілка Grey Goose, сири, ковбаси… А головне БЕВОЗМЕЗДНО, тобто задарма! Всі розваги, оренду будиночків в угіддях, їжу і напої оплачує його добрий і дуже заможний товариш Надейко Микола Миколайович", – йдеться у матеріалі.

На питання, за що така щедрість чи може він що заборгував Ситнику, відповідає: "Він просить мене організувати відпочинок.

Просто не можу відмовити своєму другові.

Він і його сім'я – мої гості".

Зі слів товариша Ситника, він регулярно оплачує елітний відпочинок голови НАБУ: за останні два роки (з 2017 по 2019) мінімум п'ять відвідувань приблизно по 100 тис.

грн, в тому числі і Новий рік 2019: оренда будиночків на 3-5 днів, полювання, рибалка, катання на човнах, квадроциклах, ресторан "Затока" на території угідь, феєрверки, і багато інших розваг.

"Так і в останній відпочинок гості розбили два квадроцикла марки Bagi BRP 1000, середня ціна за одну одиницю такої техніки – 8,5 тисяч доларів США", – пишуть журналісти.

В організації дозвілля одному допомагає родич, який в хороших відносинах з директором та адміністрацією донецька угідь "Полеское – Сарни" – Юркевич Олександр Романович, колишній "посипака" народного депутата України IV і VI скликань Шершуна Миколу Харитоновича (Блок Литвина), колишнього глави Держкомітету лесхозяйства України.

"Юркевич навчений зайвих питань не задавати, а Микола, в свою чергу, платить за рахунками за свого антикорупційного одного: в середньому по 100 тисяч гривень за дозвілля, не рахуючи закуплених продуктів, напоїв, розбитої техніки.

А це значить, що така дружба обійшлася Миколі не менше 1 млн гривень.

1 ст.

365 ККУ про перевищення службових повноважень, кримінальне провадження внесено до ЄРДР № 42019000000000566 від 14.03.2019", – констатує ЗМІ.

Источник материала
Поделиться сюжетом