ДПС публічно повідомлятиме про всі перевірки бізнесу
ДПС публічно повідомлятиме про всі перевірки бізнесу

ДПС публічно повідомлятиме про всі перевірки бізнесу

15:01, 15 травня 2019.

Фінанси.

За словами керівника Державної податкової служби Верланова, найбільшим відлякуючим фактором для бізнесу від інвестування в нашу країну є "нестійке й непередбачуване середовище адміністрування податків".

Державна податкова служба України (ДПС) публічно повідомлятиме про всі майбутні перевірки підприємств на предмет дотримання податкового законодавства.

"Впровадження ризик-орієнтованих підходів і відкритість загальної практики перевірок.

Ми вже найближчим часом почнемо узагальнювати практику податкових органів щодо перевірок тих чи інших податків, робити їх публічними, для того щоб бізнес знав, що вважається законним, а що ні, що буде підпадати під увагу аудиторів, і таким чином міг планувати свою діяльність", - повідомив Верланов.

За його словами, найбільшим відлякуючим фактором для бізнесу від інвестування в нашу країну є "нестійке й непередбачуване середовище адміністрування податків".

Верланов також повідомив про необхідність провести демілітаризацію служби шляхом виведення податкової міліції з її складу.

Довідка УНІАН.

У грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом щодо нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планувалося завершити до кінця квітня поточного року.

Проте 17 квітня Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Андрія Антонищака призупинив конкурс з відбору керівника митної служби та заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби проводити цей конкурс.

До цього конкурсна комісія встигла завершити один з етапів конкурсу, відібравши кандидатів на посаду керівників митної та податкової служб, претендентами на пост останньої, зокрема, стали заступник міністра фінансів України Сергій Верланов, виконавчий директор "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов.

Оскільки конкурс з відбору голови митної служби заблокований через суд, комісія провела фінальний відбір кандидатів на посаду голови податкової, в ході якого перемогу здобув Верланов, кандидатуру якого комісія рекомендувала уряду затвердити в даній посаді.

8 травня Кабінет міністрів призначив Верланова головою Державної податкової служби.

#податкова#перевірки бізнесу.

Источник материала
Поделиться сюжетом