— Обожнюю імбир за незвичайний смак і аромат.
Особливо подобається з цитрусовими й корицею.
Випічка виходить духмяна і незрівнянна.
Ще й корисна.
Улюблений рецепт — імбирно-лимонний кекс, — каже 29-річна Наталія Тимощук із Кривого Рогу.
Потрібно три яйця, 200 г масла, 250 г цукру, два лимони, 25 г кореня імбиру, склянка кефіру, 300 г борошна, по чайній ложці соди й меленої кориці, 10 г розпушувача, дрібка солі й цукрова пудра для посипання.— Борошно просіюю.
Змішую з корицею, сіллю, содою й розпушувачем.
Окремо збиваю міксером цукор із маслом кімнатної температури.
Вводжу в цукрово-масляну масу яйця.
Додаю їх по одному.
Після кожного збиваю до однорідності.
Наостанок — кефір і знову перемішую.
Чистить і тре на дрібну тертку імбир.
З лимонів знімає цедру й вичавлює сік.
Додає в тісто й перемішує до однорідної маси.
Пересипає у форму.
Її попередньо змащує маслом і притрушує борошном.— Ставлю в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікаю близько години.
Якщо починає надто рум'янитися, прикриваю фольгою.
Готовність перевіряю зубочисткою, із тіста вона має вийти сухою.
Готовий кекс лишає у формі на 10–15 хв.
На тарілці випічку посипає пудрою.