Імбирно-лимонний кекс готують зі свіжим коренем

main image main image

Імбирно-лимонний кекс готують зі свіжим коренем

— Обожнюю імбир за незвичайний смак і аромат.

Особливо подобається з цитрусовими й корицею.

Випічка виходить духмяна і незрівнянна.

Ще й корисна.

Улюблений рецепт — імбирно-лимонний кекс, — каже 29-річна Наталія Тимощук із Кривого Рогу.

Потрібно три яйця, 200 г масла, 250 г цукру, два лимони, 25 г кореня імбиру, склянка кефіру, 300 г борошна, по чайній ложці соди й меленої кориці, 10 г розпушувача, дрібка солі й цукрова пудра для посипання.— Борошно просіюю.

Змішую з корицею, сіллю, содою й розпушувачем.

Потрібно три яйця, 200 г масла, 250 г цукру, два лимони, 25 г кореня імбиру, склянка кефіру, 300 г борошна, по чайній ложці соди й меленої кориці, 10 г розпушувача, дрібка солі й цукрова пудра для посипання.— Борошно просіюю.

Змішую з корицею, сіллю, содою й розпушувачем.

Окремо збиваю міксером цукор із маслом кімнатної температури.

Вводжу в цукрово-масляну масу яйця.

Додаю їх по одному.

Після кожного збиваю до однорідності.

Наостанок — кефір і знову перемішую.

Чистить і тре на дрібну тертку імбир.

З лимонів знімає цедру й вичавлює сік.

Додає в тісто й перемішує до однорідної маси.

Пересипає у форму.

Її попередньо змащує маслом і притрушує борошном.— Ставлю в розігріту до 180 градусів духовку.

Випікаю близько години.

Якщо починає надто рум'янитися, прикриваю фольгою.

Готовність перевіряю зубочисткою, із тіста вона має вийти сухою.

Готовий кекс лишає у формі на 10–15 хв.

На тарілці випічку посипає пудрою.