Баришівський райсуд заборонив Рожковій виконувати повноваження першого заступника голови НБУ
Баришівський райсуд заборонив Рожковій виконувати повноваження першого заступника голови НБУ

Баришівський райсуд заборонив Рожковій виконувати повноваження першого заступника голови НБУ

Катерина Рожкова.

До Національного банку України (НБУ) надійшов лист від фізособи, зі змісту якого випливає, що 11 червня Баришівський районний суд Київської області нібито ухвалив рішення про заборону Катерині Рожковій брати участь у засіданнях правління та виконувати покладені на неї посадові обов'язки.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

У НБУ зазначають, що ініціали цієї фізичної особи збігаються з ініціалами одного з ймовірних учасників судової справи, які зазначені на веб-сайті "Судової влади".

Водночас жодної відповідної ухвали суду не міститься в Єдиному державному реєстрі судових рішень та, відповідно, Нацбанк не отримував її від суду.

"Відповідно до процесуального кодексу ухвала суду підлягає виконанню негайно, тобто одразу після отримання.

Проте, наразі ми ані отримували, ані були присутні при винесенні будь-якої ухвали про заборону членам правління НБУ здійснювати свої повноваження", - заявив начальник управління претензійно-позовної діяльності юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

З огляду на це в Нацбанку не можуть стверджувати, що інформація про наявність відповідної постанови відповідає дійсності.

"Якщо це так, то НБУ оскаржить її в передбаченому законом порядку.

Крім того, Нацбанк готовий вивчити наявність ознак, що можуть свідчити про неправосудність таких дій судді, а отже і підстав для звернення зі скаргою на дії судді та звернення до правоохоронних органів", - додав Григорчук.

Як повідомлялося, нещодавно до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від народного депутата Юрія Савчука з вимогою заборонити Катерині Рожковій виконувати повноваження першого заступника голови НБУ.

Торік депутати Верховної Ради Ігор Луценко та Олександр Дубінін також намагалися в судовому порядку обмежити Рожкову у виконанні посадових повноважень.

15 травня 2018 року Апеляційний суд міста Києва задовільнив апеляційну скаргу НБУ та підтвердив правомірність виконання Рожковою своїх посадових обов’язків.

Щодо позову Дубініна Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області взагалі вирішив відмовити у відкритті провадження у справі.

Источник материала
Поделиться сюжетом