— У сезон полуниці хочеться наїстися її по максимуму.
Люблю з нею десерти.
Особливо до вподоби полуничний чизкейк.
Готується на основі сиру, тож легка кислинка полуниці в нього ідеально вписується.
На смак виходить дуже ніжним, у міру солодким, — каже 27-річна Юлія Крамаренко з Одеси.
Для приготування полуничного чизкейка бере 500 г домашнього сиру високої жирності, 250 г сметани, 70 г масла, 3 яйця, 300 г свіжої полуниці, 200 г пісочного печива, 100 г цукру, ваніліну на кінчику ножа, 3 столові ложки крохмалю, сік половини лимона.— Печиво передавлюю качалкою на крихту.
Змішую з маслом кімнатної температури.
Викладаю в роз'ємну форму.
Розподіляю по дну й бортикам.
Ставлю в розігріту до 160 градусів духовку на 10 хвилин.
Готову основу з печива лишає охолоджуватися.
З форми її при цьому не витягає.
Тим часом сир перетирає через дрібне сито.
Полуницю перетовчує на пюре.
Перемішує із сиром.
Маса набуває ніжно-рожевого кольору.
Додає сметану, цукор, ванілін, крохмаль, лимонний сік і збиті яйця.
Збиває масу міксером до однорідності.— Яйця використовую кімнатної температури, а не прямо з холодильника.
Дістаю їх за годину до приготування.
Тоді збиваються краще й добре поєднуються з іншими інгредієнтами.
Виливає сирну масу на охолоджену основу з печива.
Ставить у розігріту до 160°С духовку.
Випікає протягом 80 хв.
Далі духовку вимикає й лишає в ній торт ще на 1 год.— З форми чизкейк не дістаю.
Прямо в ній ставлю ще в холодильник на ніч.
Перед подачею прикрашаю полуницею.