Рожевий чизкейк ніч охолоджують у холодильнику

main image main image

Рожевий чизкейк ніч охолоджують у холодильнику

— У сезон полуниці хочеться наїстися її по максимуму.

Люблю з нею десерти.

Особливо до вподоби полуничний чизкейк.

Готується на основі сиру, тож легка кислинка полуниці в нього ідеально вписується.

На смак виходить дуже ніжним, у міру солодким, — каже 27-річна Юлія Крамаренко з Одеси.

Для приготування полуничного чизкейка бере 500 г домашнього сиру високої жирності, 250 г сметани, 70 г масла, 3 яйця, 300 г свіжої полуниці, 200 г пісочного печива, 100 г цукру, ваніліну на кінчику ножа, 3 столові ложки крохмалю, сік половини лимона.— Печиво передавлюю качалкою на крихту.

Змішую з маслом кімнатної температури.

Викладаю в роз'ємну форму.

Розподіляю по дну й бортикам.

Утрамбовую.

Ставлю в розігріту до 160 градусів духовку на 10 хвилин.

Готову основу з печива лишає охолоджуватися.

З форми її при цьому не витягає.

Тим часом сир перетирає через дрібне сито.

Полуницю перетовчує на пюре.

Перемішує із сиром.

Маса набуває ніжно-рожевого кольору.

Додає сметану, цукор, ванілін, крохмаль, лимонний сік і збиті яйця.

Збиває масу міксером до однорідності.— Яйця використовую кімнатної температури, а не прямо з холодильника.

Дістаю їх за годину до приготування.

Тоді збиваються краще й добре поєднуються з іншими інгредієнтами.

Виливає сирну масу на охолоджену основу з печива.

Ставить у розігріту до 160°С духовку.

Випікає протягом 80 хв.

Далі духовку вимикає й лишає в ній торт ще на 1 год.— З форми чизкейк не дістаю.

Прямо в ній ставлю ще в холодильник на ніч.

Перед подачею прикрашаю полуницею.