Єфремов не зможе піти в Раду у списку «Опоблоку», - ЦВК
Єфремов не зможе піти в Раду у списку «Опоблоку», - ЦВК

Єфремов не зможе піти в Раду у списку «Опоблоку», - ЦВК

«Опозиційний блок» не може включити до свого списку на дострокових виборах у парламент ексрегіонала Олександра Єфремова, бо це забороняє законодавство.

Про це заявив заступник голови Центрвиборчкому Євген Радченко.

Він нагадав, що закон «Про вибори народних депутатів України» дозволяє виключати кандидатів зі списку, ухваленому на з’їзді, але не дозволяє включати нових вже після встановленої дати, в цьому випадку — після 10 червня.

У зв’язку з цим «Опоблок» не зможе включити Єфремова, який вже третій рік перебуває під вартою за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України».

Раніше народний депутат, лідер партії «Наші» Євгеній Мураєв заявив, що Єфремова включать у першу десятку списку «Опоблоку».

Як повідомлялося, кримінальне провадження щодо Олександра Єфремова розглядається у Старобільському районному суді Луганської області, до обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту «Бориспіль», звідки він, за даними ГПУ, намагався вилетіти до Відня.

13 січня 2017 року Єфремова із Києва конвоювали до Старобільська, де він і нині перебуває під арештом.

У справі №426/4/17 відносно Єфремова Старобільський райсуд вже допитав як свідків колишнього заступника голови СБУ, екс-голову Луганської облдержадміністрації та лідера Радикальної партії, народного депутата Олега Ляшка.

Влітку 2018 року суд дозволив заочне розслідування щодо спільників Єфремова.

Одіозні мери, проросійські депутати і соратник Портнова.

Як виглядає перша десятка Опоблоку.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны