Павленко: Схоже, що майбутні "Слуги народу" і борці за свободу слова скоро не залишать від неї каменя на камені
Павленко: Схоже, що майбутні "Слуги народу" і борці за свободу слова скоро не залишать від неї каменя на камені

Павленко: Схоже, що майбутні "Слуги народу" і борці за свободу слова скоро не залишать від неї каменя на камені

Член Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики і представник Опозиційної платфйормы - За життя" Юрій Павленко прокоментував заклик генпродюсера каналу "1+1" Олександра Ткаченка до бойкоту телеканалу ZIK.

"Останні заяви кандидатів з передвиборчого списку "Слуги народу" викликають велике занепокоєння за майбутнє свободи слова в Україні (йдеться про заклик 9-го номера списку партії "Слуга народу" і в даний час Генерального продюсера каналу "1+1" Олександра Ткаченка до бойкоту телеканалу ZIK, який він розмістив на своїй сторінці в Фейсбук, – ред.).

У "кращому" випадку — це специфічний прояв журналістських ревнощів і спроби таким чином зашкодити серйозному конкуренту.

У гіршому — сформована позиція політика, що прагне обмежити свободу слова і зробити неможливою діяльність ЗМІ, яке йому не подобається", — сказав Юрій Павленко.

Він також зазначив, що сьогодні, коли медіаспільнота живе в очікуванні справжніх змін у ставленні влади до свободи слова, що нарешті припиняться погрози і цькування неугодних журналістів і каналів, раптом з'являється такий пост.

"Ми вже жили п'ять років при режимі, який під гаслами патріотизму та захисту національних інтересів вів справжню травлю незалежних ЗМІ, журналістів та блогерів.

Сьогодні вже представники нової влади починають крок за кроком рухатися по стопах своїх політичних попередників.

Політики з "Зе списку" так само закликають до бойкоту і заборон, ділять українців на своїх і чужих, "ворогів" і "патріотів".

Це неприпустимі речі", — підкреслив Юрій Павленко.

Що ж стосується подібних висловлювань, то хочу закликати представників різних політичних сил — не робити цього, щоб потім, як кажуть, "не позичати в Сірка очі".

"Єдина можливість вирватися з пастки нескінченної війни, конфліктів, бідності та економічної розрухи — це припинити ділити українських громадян.

Гарантувати людям їхні конституційні права.

Поважати іншу точку зору.

Україні потрібен мораторій на дії і рішення, які розколюють країну.

Це програмна позиція "Опозиційної платформи - За життя".

І я щиро вірю, що Україна стане цивілізованою, демократичною та правовою державою", — резюмував Юрій Павленко.

Источник материала
Поделиться сюжетом