Парубій: Закликаю зупинити реванш промосковських сил
Парубій: Закликаю зупинити реванш промосковських сил

Парубій: Закликаю зупинити реванш промосковських сил

Про це йдеться у повідомленні на сайті «Європейської солідарності».

«У той час, коли від нас йдуть найкращі захисники України, такі як наш побратим – народний депутат Дмитро Тимчук, всередині країни вже відбуваються спроби реваншу», – зазначив спікер під час ранкового засідання парламенту.

Також Парубій підкреслив, що московська церква в Україні не лише не бажає виконувати закон і чесно вказувати свій реальний центр – Москву, а й намагається скасувати реєстрацію автокефальної Православної Церкви України, канонічно визнаної Вселенським Патріархатом.

Крім того, політик нагадав, шо у Харкові місцеві депутати, демонстративно і всупереч закону про декомунізацію, повернули ім’я українського ксенофоба Жукова проспекту імені відомого дисидента Петра Григоренка.

Позбавленням гідності голова Верховної Ради назвав і факт призначення професором Національного університету імені Тараса Шевченка «придворного юриста Януковича».

Він повідомив, що студенти вже почали протест, і наголосив, що керівництво вишу повинно скасувати це «ганебне призначення».

Андрій Парубій закликав, щоб усіма засобами – і через Верховну Раду, і через громадську активність, і через суди – не допустити відміни Закону про мову та перегляд обов’язкових часток українського мовлення на радіо і телебаченні.

«П’ять років ми будуємо справжню міцну Українську Державу і відбиваємо російську агресію на всіх фронтах.

Ми маємо мобілізувати всі державницькі сили, щоб зупинити реванш! І тепер ми вже не дамо повторитись старій історії», – наголосив голова Верховної Ради.

Источник материала
Поделиться сюжетом