Апеляційний суд розблокував конкурс на посаду голови Митної служби
Апеляційний суд розблокував конкурс на посаду голови Митної служби

Апеляційний суд розблокував конкурс на посаду голови Митної служби

У понеділок, 24 червня, колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду розглянула апеляційну скаргу, подану Кабінетом міністрів і постановила відновити дію розпорядження про проведення конкурс на посаду глави Державної митної служби.

Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

"Перешкоди для продовження відбору кандидата на посаду голови Державної митної служби усунені.

Наступний крок - НАДС (Національне агентство України з питань державної служби, - ред.) повинно зібратися й ухвалити рішення про подальший перебіг процедури", - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що до третього, заключного етапу конкурсу на керівника Державної митної служби пройшли три кандидати - проректор з навчальної роботи Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш, перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов та керівник громадської організації "Центр розвитку цифрової економіки", експерт Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Андрій Саварець.

За результатами останнього етапу відбору конкурсна комісія визначить кандидата, якого рекомендуватиме уряду для призначення на посаду керівника ДМС.

Діяльність ДФС координує уряд.

18 грудня 2018 року уряд ухвалив рішення про розділення ДФС на 2 окремих органи - Митну та Податкову служби, а 6 березня 2019 року затвердив відповідні положення про ці державні органи.

20 березня поточного року Кабмін оголосив конкурс на посади голів Податкової та Митної служб.

Источник материала
Поделиться сюжетом