ЦВК оскаржить рішення щодо партії Саакашвілі у Верховному Суді
ЦВК оскаржить рішення щодо партії Саакашвілі у Верховному Суді

ЦВК оскаржить рішення щодо партії Саакашвілі у Верховному Суді

26 червня.

Центральна виборча комісія ухвалила рішення подавати касаційну скаргу до Верховного Суду щодо рішення Шостого апеляційного адміністративного суду за позовом партії “Рух нових сил Михайла Саакашвілі” до ЦВК.

Про це заявила голова Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Вчора Шостий апеляційний адміністративний суд прийняв рішення, яким він скасував постанову ЦВК і зобов’язав комісію повторно розглянути подані 20.06.2019 документи на реєстрацію від цієї партії.

Після вивчення рішення цього суду, яке на нашу думку не відповідає положенням закону "Про політичні партії", відповідно до яких ЦВК здійснює заходи контролю за політпартіями саме під час виборчого процесу, та положенням Закону України "Про вибори народних депутатів", прийняте рішення подавати касаційну скаргу.

Ми її подамо, і вже Верховний Суд поставить юридичну крапку в цьому спорі", - сказала Сліпачук, відповідаючи на питання щодо партії “Рух нових сил Михайла Саакашвілі”.

З її слів, якщо буде рішення Верховного Суду щодо перегляду рішення ЦВК, Комісія буде переглядати його і тоді прийматиме рішення.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны