19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Анатолій Могильов запропонував створити Міжпарламентську

Асамблею, щоб врегулювати конфлікт на Донбасі
Анатолій Могильов запропонував створити Міжпарламентську Асамблею, щоб врегулювати конфлікт на Донбасі

Анатолій Могильов запропонував створити Міжпарламентську Асамблею, щоб врегулювати конфлікт на Донбасі

Лідер партії «Незалежність» Анатолій Могильов вважає, що для врегулювання військового конфлікту на Донбасі необхідно створити Міжпарламентську асамблею - відразу після перевиборів ВР.

Про це політик сказав в Полтаві, на зустрічі з виборцями 26 червня 2019 року.

Анатолій Могильов зазначив, що Донбас - рідний регіон, де почалося становлення його кар`єри правоохоронця.

За його словами, саме парламент повинен взяти на себе вирішення цього питання, оскільки Україна - парламентсько-президентська республіка.

«Треба створювати спеціальну комісію Ради з припинення вогню на Донбасі, і аналогічну комісію - в парламентах-країн партнерів.

А потім вийти на рівень міжпарламентської Асамблеї і спільно вирішувати питання, як вийти з конфлікту на сході України, із залученням усіх сторін цього протистояння», - підкреслив лідер партії «Незалежність».

У зв`язку з цим він назвав деструктивним кроком вихід української депутації з ПАРЄ, оскільки Парламентська асамблея Ради Європи є майданчиком для об'єднання європейських парламентаріїв, який можна ефективно використовувати для вироблення рішень з проблеми Донбасу.

Могильов висловив жаль, що колишня влада не запропонувала жодних шляхів мирного припинення війни на сході України, і зазначив, що вона триває довше, ніж Велика Вітчизняна.

На думку політика, Мінська група і «нормандський формат», працюють не зовсім ефективно, оскільки українські представники беруть участь в роботі ТКГ, але не приймають конкретних рішень.

Анатолій Могильов висловив припущення, що штучне затягування війни на Донбасі вигідно окремим політикам, які на ній наживаються.

«П’ять років йдуть тільки дискусії, а конфлікт не вирішується.

У такому разі він комусь вигідний, і це найстрашніше.

З огляду на резонансні скандали навколо оборонпрому, де фігурували величезні гроші, ця війна приносить прибуток.

І вигідно, щоб вона тривала.

Тому необхідно жорстке політичне рішення», - підкреслив екс-глава МВС.

Він також порадив українцям оцінити дії партій війни, які зараз балотуються до ВР під іншими вивісками, і голосувати за тих, хто реально здатний відновити мир і навести порядок в країні.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны