Львівська та Закарпатська області отримали нових очільників управлінь СБУ
Львівська та Закарпатська області отримали нових очільників управлінь СБУ

Львівська та Закарпатська області отримали нових очільників управлінь СБУ

Тимчасово виконуючий обов'язки голови СБУ Іван Баканов представив нових керівників регіональних управлінь ведомства у Львівській та Закарпатській областях.

Як йдеться у повідомленні СБУ в фейсбуці, на посаду начальника обласного управління СБУ у Львівській області призначено Олександра Бондарука, на посаду керівника управління СБУ у Закарпатській області - Івана Рудницького.

Відповідні укази про призначення нових очільників облуправлінь СБУ президент України Володимир Зеленський підписав 1 липня.

"Глава держави наголосив на важливості щоденної координації спільних зусиль СБУ з новопризначеним головою Львівської ОДА для забезпечення державної безпеки та захисту законних прав і свобод громадян в регіоні", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Зеленський доручив СБУ з’ясувати обставини пожежі на місцевому полігоні твердих побутових відходів і подальших техногенних проблем у місті та притягнути до відповідальності осіб, насамперед посадовців, причетних до протиправних дій.

Своєю чергою, як повідомили у прес-службі СБУ, Баканов "визначив перед новопризначеними керівниками регіональних управлінь першочергові завдання із забезпечення державної безпеки, зокрема боротьби з контрабандою та протидії системній корупції".

Олександр Бондарук у 2014 році кілька місяців пропрацював начальником управління СБУ в Хмельницькій області, був звільнений п’ятим президентом України Петром Порошенком.

Іван Рудницький обіймав посаду заступника начальника УСБУ у Львівській області.

Зазначимо, у суботу, 6 липня президент Володимир Зеленський здійснив робочий візит на Закарпаття.

Під час наради з силовиками він заявив, що вимагає змінити працівників управління СБУ на Закарпатті, які відповідають за боротьбу з корупцією і контрабандою, а також закликав керівників Волинської, Закарпатської, Чернівецької і Львівської митниць звільнитися.

Так, 6 липня Закарпатська та Львівська області отримали нових керівників - Зеленський підписав укази про призначення головою Закарпатської ОДА Ігоря Бондаренка та призначення Маркіяна Мальського очільником Львівської ОДА.

Йдеться про голів Донецької ОДА, Закарпатської ОДА, Київської ОДА, Луганської ОДА, Львівської ОДА, Одеської ОДА, Херсонської ОДА та Черкаської ОДА.

ua розповідав, що відомо про кожного з них.

Источник материала
Поделиться сюжетом