ЄСПЛ зобов'язав Росію забезпечити належний медогляд Бекірову
ЄСПЛ зобов'язав Росію забезпечити належний медогляд Бекірову

ЄСПЛ зобов'язав Росію забезпечити належний медогляд Бекірову

Едем Бекіров.

Російська влада зобов'язана провести незалежне медичне обстеження кримськотатарського активіста Едему Бекірова, якого з 13 грудня 2018 тримають у СІЗО Сімферополя за звинуваченням у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки.

Про це йдеться у рішенні Європейського суду з прав людини, повідомив адвокат Олексій Ладін виданню "Крим.

"Незалежні і спеціалізовані лікарі повинні підготувати окремі, докладні висновки по кожній із проблем зі здоров'ям Бекірова", - йдеться у заяві ЄСПЛ від 10 червня 2019 року.

Медичні висновки мають також оцінити адекватність медичної допомоги, яка надається Бекірову, і встановити, чи підходить для останнього в якості запобіжного заходу утримання у в'язниці.

Посилаючись на заяву ЄСПЛ, адвокат направив клопотання до підконтрольної Кремлю прокуратури Криму, керівництву СІЗО Сімферополя та начальнику медсанчастини, де утримують Бекірова.

За його словами, є підстави вважати, що у Бекірова неврологічне захворювання, яке входить до урядового переліку захворювань, несумісних із утриманням у СІЗО.

У зв'язку із цим Ладін просить забезпечити негайний медичний огляд Бекірова невропатологом, ендокринологом, хірургом, кардіологом, онкологом і хірургом-ортопедом.

Європейський суд з прав людини 11 червня виніс рішення по справі кримсько-татарського активіста Едему Бекірова, обвинуваченого в Криму в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки.

Зокрема, суд постановив терміново помістити його до лікарні.

Старший слідчий кримського управління ФСБ Росії Іван Романець, незважаючи на рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), відмовляється госпіталізувати Бекірова, який знаходиться в сімферопольському СІЗО анексованого Криму.

Російська прокуратура Криму підтримала відмову ФСБ у госпіталізації Бекірова.

Источник материала
Поделиться сюжетом