ЄСПЛ зобов’язав Росію провести незалежний медогляд Бекірова
ЄСПЛ зобов’язав Росію провести незалежний медогляд Бекірова

ЄСПЛ зобов’язав Росію провести незалежний медогляд Бекірова

13 липня.

Європейський суд з прав людини зобов’язав уряд Росії провести незалежний медичний огляд кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого з 13 грудня 2018 року тримають у СІЗО Сімферополя за звинуваченням в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки.

Про це розповів адвокат Олексій Ладін, повідомляє УНН з посиланням на Крим.

У заяві ЄСПЛ від 10 червня 2019 року, копію якої має в своєму розпорядженні редакція, мовиться, що «незалежні та спеціалізовані лікарі» повинні підготувати окремі, докладні висновки щодо кожної з проблем зі здоров’ям Бекірова.

«Ці незалежні медичні висновки повинні також вказувати, чи є медична допомога, яка наразі надається заявнику, адекватною його медичним проблемам, а також чи підходить для останнього як запобіжний захід тримання у в’язниці», – мовиться у рішенні.

Посилаючись на заяву ЄСПЛ, адвокат направив клопотання в підконтрольну Кремлю прокуратуру Криму, керівництву СІЗО Сімферополя і начальнику медсанчастини, де утримують Бекірова.

«Є підстави вважати, що у Бекірова є неврологічне захворювання, що входить в урядовий перелік тих, що несумісні з утриманням в СІЗО.

У зв’язку з цим я прошу забезпечити негайний медичний огляд Бекірова невропатологом, ендокринологом, хірургом, кардіологом, онкологом і хірургом-ортопедом», – зазначив Ладін.

Зокрема, суд постановив терміново перевести його в лікарню.

Источник материала
Поделиться сюжетом