У Києві презентували посібник з інклюзивної освіти
У Києві презентували посібник з інклюзивної освіти

У Києві презентували посібник з інклюзивної освіти

12 липня, 2019, 18:19.

.

Голова Благодійного фонду Марина Порошенко розповіла про посібник для учнів та студентів з особливими потребами.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Хочу сказати, що цей навчальний посібник передбачено для забезпечення викладання навчальної дисципліни “Інклюзивна освіта” у закладах вищої педагогічної освіти, а також для післядипломної освіти керівників шкіл, методистів, вчителів, він буде корисним для викладачів непедагогічних вишів, батьків дітей з особливими потребами”, - наголосила Марина Порошенко.

Зараз, за словами Порошенко, є нагальна потреба ввести інклюзивний компонент при підготовці педагогічних фахівців, які після вишів працюватимуть у школах і в тому числі з дітьми з особливими освітніми потребами.

Вона додала, що останні роки в Україні триває розбудова системи інклюзивного навчання.

Відповідно до міжнародних стандартів зараз Україна впроваджує навчання дітей з особливими потребами в системі шкільної освіти, а українське законодавство вдосконалюється таким чином, щоб кожна дитина, без винятку, мала змогу отримати освіту.

Як зазначив на презентації перший заступник міністра освіти та науки Павло Хобзей, цінність посібника ще й в тому, що він побудований на українському досвіді і тісно пов'язаний з реформою Нової української школи.

“Нова українська школа пов’язана з цінностями та ставленням, з рівним доступом, власне через інклюзію це і забезпечується, — наголосив Хобзей.

Источник материала
Поделиться сюжетом