Для електромобілів в Україні введуть нові дорожні знаки і зелені номери
Для електромобілів в Україні введуть нові дорожні знаки і зелені номери

Для електромобілів в Україні введуть нові дорожні знаки і зелені номери

В Україні введуть спеціальні дорожні знаки для місць паркування і зарядки електромобілів, а також зобов'яжуть власників еко-транспорту поміняти номера зі звичайних білих на зелені.

Про це йдеться у проекті Закону No10405 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів", який Верховна Рада України прийняла 11 липня, передає Бізнес Ліга.

Неврегульоване питання обладнання місць для паркування та зарядки електромобілів, а також відсутність відповідних дорожніх знаків гальмує розвиток "електромобільності" в Україні.

Зокрема, транспортні засоби без електродвигуна блокують доступу електрокарів до зарядних станцій.

Спеціальні дорожні знаки використовуються у багатьох країнах: Австрії, Німеччині, Угорщині, Норвегії, Великобританії, Китаї, Індії, Латвії, провінції Онтаріо у Канаді.

Окрім відповідних дорожніх знаків також в Україні не врегульоване питання ідентифікації «зелених» транспортних засобів.

Прийняття закону дозволить гармонізувати українське законодавство у сфері маркування транспортних засобів з електричним двигуном до найкращих європейських та світових зразків.

Станом на 1 червня 2019 року в Україні зареєстровано більше 25-ти тисяч електромобілів та гібридів, що на 56% більше, ніж рік тому.

Так, протягом травня поточного року було зареєстровано на 97% таких автомобілів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Останнім часом темпи зростання пришвидшуються, а це означає, що нашій країні необхідно законодавство, яке захистить права власників електротранспорту.

Источник материала
Поделиться сюжетом