Так, в ТОП-5 продуктів, які подешевшали найбільше, за червень 2019 року товарів увійшли:.
Морква.
За даними асоціації, лідирує в цьому списку капуста зі зниженням ціни на 48%.
Цибуля подешевшала на 34%, десяток яєць на 27%, буряк на 9%, а морква на 8%.
«Також знизилися в ціні на 2% сало і ячна крупа, на 1% — сметана, сир і манка, до 0,5% — рис, яловичина, свинина, молоко і куряче філе», — додає Дорошенко.
В свою чергу, найбільш подорожчали продуктами першого місяця літа стали яблука (на 34%), картопля (23%), цукор на (6%), пшеничний хліб і пшоно на 4%.
«Також відбулося зростання вартості на 1,5% білого хліба з борошна першого сорту, житнього хліба, батона і вареної ковбаси, на 1% — курячої тушки, в інтервалі від 0,5% до 0,9% — гречки і мороженої риби, на 0,5% — вершкового масла і соняшникової олії», – зазначає Олексій Дорошенко.
Яблука — на 32%;.
Пшоно — на 6%;.
Житній хліб — на 1,5%.
А ТОП-3 продуктів, які найбільше подешевшали в травні:.
Цибуля — на 39,3%.
Капуста —на 34,8%.
Морква — на 27,1%.
Споживчі ціни в червні, порівняно із травнем, знизилися на 0,5%, із початку року зросли на 3,6%.