Хакери викрали персональні фінансові дані жителів Болгарії
Хакери викрали персональні фінансові дані жителів Болгарії

Хакери викрали персональні фінансові дані жителів Болгарії

16:30, 16 липня 2019.

Наука та IT.

Імовірно, атака пов'язана із закупівлею нових винищувачів F-16 у США.

Хакери викрали тисячі персональних фінансових даних жителів Болгарії і поширили їх через російський адресу електронної пошти.

Про це повідомили влада Болгарії у вівторок, 16 липня, передає Голос Америки.

Хакери отримали доступ в комп'ютерні системи Національного агентства по доходах в понеділок, після чого розіслали конфіденційну інформацію місцевим ЗМІ, імовірно з серверів міністерства фінансів, заявив міністр внутрішніх справ Младен Маринов.

"Можливо, це перший випадок успішної атаки в Болгарії, коли був викрадений великий обсяг персональних даних", - заявив Маринов місцевому телеканалу bTV.

За його словами, приводом для кібератаки, ймовірно, послужило рішення Болгарії закупити в США вісім нових винищувачів F-16 компанії Lockheed Martin за 1,256 мільярда доларів.

Мова йде про найбільшу закупівлю військової техніки з часів падіння комунізму.

Відзначається, що F-16 замінять застарілі радянські літаки Міг-29.

"Можна також провести політичний аналіз - лист приходить з російського сайту, а вчора було прийнято важливе рішення про покупку літаків F-16", - сказав Маринов.

Ведуча болгарської газети "24 години" повідомила, що один з файлів, відправлених хакерами, містив понад 1,1 ідентифікаційних номерів з даними про доходи, пенсійні внески та медичне страхування.

Місцевий сайт Mediapool повідомив, що лист прийшов з адреси російського поштового провайдера "Яндекс".

Як повідомляв УНІАН, на початку червня Вашингтон схвалили постачання винищувачів F-16 у Болгарію на суму близько $1,7 мільярда.

#хакери#Болгарія.

Источник материала
Поделиться сюжетом