Конгрес США розгляне резолюцію, що "засуджує расистські вислови Трампа"
Конгрес США розгляне резолюцію, що "засуджує расистські вислови Трампа"

Конгрес США розгляне резолюцію, що "засуджує расистські вислови Трампа"

16 липня.

Палата представників Конгресу США планує у вівторок провести голосування по резолюції, яка засуджує образливі висловлювання президента Дональда Трампа на адресу кількох жінок з прогресивного крила Демократичної партії.

Про це повідомила газета The Hill з посиланням на лідера демократичної більшості в Палаті представників Стені Хойера (від штату Меріленд), інформує УНН.

Резолюція, яка не матиме для глави американської адміністрації юридичних наслідків, підготовлена конгресменом-демократом Томом Маліновскі (від штату Нью-Джерсі), який народився в Польщі.

У проекті документа, зміст якого став відомий The Hill, “рішуче засуджуються расистські висловлювання президента Дональда Трампа, які узаконили і посилили страх перед новими американцями і ненависть до них”.

Крім того, в резолюції йдеться, що “ті, хто прийняв громадянство, є такими ж американцями, як і ті, чиї родини жили в США протягом багатьох поколінь”.

Раніше демократка Ільхам Омар, що представляє в нижній палаті Конгресу штат Міннесота, закликала оголосити Трампу імпічмент, звинувативши його в порушенні прав людини.

“Прийшов час відняти у президента можливість насміхатися над нашою конституцією і оголосити йому імпічмент”, — сказала вона в понеділок на прес-конференції в Капітолії.

У неділю Трамп допустив на адресу жінок з опозиційної Демократичної партії висловлювання, які були розцінені багатьма як образливі і расистські.

Глава Білого дому запропонував їм замість того, щоб “голосно і злостиво” розповідати американцям, як їм управляти урядом США, “поїхати назад” і “допомогти виправити повністю зруйновані і наповнені злочинністю місця, звідки вони приїхали”.

Источник материала
Поделиться сюжетом