Перемога у війні і високотехнологічна економіка: Передвиборча програма партії "Голос"
Перемога у війні і високотехнологічна економіка: Передвиборча програма партії "Голос"

Перемога у війні і високотехнологічна економіка: Передвиборча програма партії "Голос"

Наприкінці травня президент України Володимир Зеленський офіційно розпустив Раду і призначив на 21 липня дострокові парламентські вибори.

Одним із відкриттів передвиборчих перегонів стала партія "Голос", лідером якої є співак Святослав Вакарчук.

За даними соцопитувань, ця політична сила має великі шанси потрапити до парламенту дев'ятого скликання.

У своїй передвиборчій програмі кандидати в народні депутати обіцяють боротися з олігархами, створити високотехнологічну економіку, але кінцевою своєю метою називають перемогу у війні і відновлення територіальної цілісності України.

Але про все по черзі.

Національна безпека.

"Наша кінцева мета - повернення наших територій і перемога у війні за право України на самовизначення", – йдеться у тексті передвиборчої програми "Голосу".

Кандидати в депутати наголошують, що Крим не стане розмінною монетою під час будь-яких домовленостей, та обіцяють працювати над посиленням міжнародного тиску на Росію.

Також наголошується, що в партії будуть робити все для повернення додому всіх полонених та ув'язнених громадян України, які перебувають на непідконтрольних Україні територіях і в Російській Федерації.

ins{.

Окрім цього, в "Голосі" заявили, що "будуть підвищувати боєздатність Збройних сил за рахунок якісно інших вимог до добору, підготовки та стимулювання особового складу, закупівель сучасних зразків техніки й озброєння, впровадження новітніх технологій".

Вакарчук і Ко відзначають, що українську професійну армію доповнюватимуть підрозділи територіальної оборони і військовий резерв.

Окрема увага приділяється розвитку військової медицини та реабілітації військовиків.

Також повідомляється, що буде ухвалено закон про обіг зброї.

Зовнішня політика.

Як йдеться в тексті передвиборчої програми "Голосу", основою зовнішньої політики України буде курс на здобуття членства в ЄС та посилення безпеки України за рахунок приєднання до НАТО.

"Ми будемо розвивати дружні відносини зі Східною Європою - країнами Балтії, Польщею та іншими.

Україна має все для того, щоб стати одним з регіональних лідерів у Східній Європі.

Ми зробимо Україну лідером вільної частини пострадянського простору і будемо підтримувати демократичні сили в пострадянських країнах", – зазначають кандидати у депутати.

Деолігархізація і боротьба з корупцією.

У "Голосі" збираються позбавити Службу безпеки України, Нацполіцію та інші силові структури повноважень у сфері розслідування економічних злочинів.

Наголошується, що цю функцію буде виконувати новий аналітичний, а не каральний орган.

Також повідомляється, що буде створено процедуру конфіскації у чиновників незаконно нажитого майна.

"Ми скасуємо право на заставу за вчинення корупційних злочинів.

Корупціонери не зможуть більше уникати правосуддя шляхом внесення застави і втечі з країни", – йдеться у передвиборчій програмі партії.

У партії Вакарчука також мають намір "позбавити олігархів можливості монополізувати економічні галузі, призначати своїх людей на державні посади і контролювати ЗМІ".

Наголошується, що деолігархізація, антикорупційна система і сучасні технології дозволять ефективно і прозоро накопичувати та витрачати державні кошти.

"Ми зупинимо накопичення державою боргів, які потім доведеться віддавати нашим дітям.

Збалансуємо державний бюджет, щоб країна витрачала на поточні потреби рівно стільки, скільки вона заробляє.

Запозичені кошти будуть використовуватися виключно для інвестиційних потреб", – запевняють кандидати в народні депутати.

Реформа влади.

У "Голосі" виступають за скасування депутатської недоторканності, окрім випадків безпосереднього виконання депутатами їхніх функцій як законодавців і представників народу.

У партії також підтримують скорочення чисельності народних депутатів.

Кандидати в нардепи також обіцяють впровадити ефективну процедуру імпічменту президента.

З кнопкодавством пропонується боротися шляхом запровадження електронної сенсорної системи голосування з відбитком пальця або іншою надійною функцією ідентифікації.

Наголошується, що депутати-прогульники будуть автоматично позбуватися мандата.

"Ми запровадимо зручне електронне голосування без черг і шансу не знайти себе у списках виборців.

Українці за кордоном і всередині країни зможуть висловити свою громадянську позицію, де б вони не знаходилися", - заявляють у партії "Голос".

Окрім цього, кандидати в депутати обіцяють провести судову реформу.

Повідомляється, що всі кандидати на посаду судді або прокурора повинні будуть пройти перевірку на доброчесність і тест на IQ.

Економіка і тарифи.

ins{.

У команді Вакарчука пропонують створити в Україні високотехнологічну економіку.

"Ми хочемо масштабувати успішний досвід розвитку інформаційних технологій в Україні на всю нашу економіку і досягти таким чином стрімкого економічного прориву", – зазначають кандидати у народні депутати.

Щоб дати українцям можливість повністю скористатися перевагами роботи у високотехнологічних секторах економіки, в команді Вакарчука планують запровадити державні програми перекваліфікації та навчання.

"Будь-який українець зможе навчитися програмуванню і скористатися можливістю працювати в секторі інформаційних технологій", – йдеться у тексті передвиборчої програми.

Також зазначається, що буде побудовано цифрову інфраструктуру - мережу широкосмугового доступу до інтернету по всій країні і 5G.

Окрім цього, кандидати в депутати обіцяють "вкласти мільярди гривень на утеплення будинків і скрізь встановити лічильники тепла та газу".

Також пропонується збільшити видобуток власних енергоресурсів, щоб за рахунок збільшення пропозиції на внутрішньому ринку зробити ціни на них в Україні нижчими.

Соціальна сфера.

У "Голосі" обіцяють завершити медичну реформу і запевняють, що доб'ються того, щоб країна справедливо платила за необхідні медичні послуги для пацієнтів на всіх рівнях допомоги - як у сімейного лікаря, так і в спеціалізованій лікарні (в стаціонарі).

Окрім цього, пропонується розширити державне фінансування ліків: держава повинна повністю покривати потребу в лікуванні всіх важких хронічних хвороб.

У Вакарчука заявляють, що школа має працювати на виявлення та розвиток талантів кожної дитини, а не на заучування інформації.

"Ми підвищимо престижність професійної освіти серед молоді.

Профосвіта зможе стати першим кроком на шляху до гідної кар'єри", - стверджують у партії "Голос".

Зазначається, що університети перетворяться на осередки вільної думки, а розвиток науки повернеться у фокус державної політики і стане стратегічним пріоритетом.

Соціальну допомогу пропонується зробити адресною, щоб її отримували ті, кому вона дійсно потрібна, - й отримували в достатньому для нормального життя обсязі.

"Ми будемо поступово запроваджувати накопичувальну систему пенсійного забезпечення для гідного рівня життя літніх людей.

У майбутньому більшість пенсіонерів зможе жити за рахунок своїх власних накопичень, а не залежати від держави", - йдеться в тексті передвиборчої програми.

Також кандидати в депутати обіцяють запустити глобальну інформаційну платформу підтримки українців, яка буде 24/7 у режимі онлайн допомагати вирішувати проблеми і консультувати українців, де б вони не знаходилися.

Источник материала
Поделиться сюжетом