Україна потрапила в топ-5 «постачальників» туристів до Грузії
Україна потрапила в топ-5 «постачальників» туристів до Грузії

Україна потрапила в топ-5 «постачальників» туристів до Грузії

15:25, 16 липня 2019.

Новини туризму.

У 2018 році в Грузії побувало 170 тисяч українських туристів, з них 46 тисяч в автономній Аджарії.

Пляж в центрі Батумі / Фото Марина Григоренко.

Україна увійшла до п'ятірки країн, звідки до Грузії прибуває найбільша кількість туристів, і перше місце серед країн, які не мають спільного кордону з Грузією.

Про це свідчать дані Департаменту туризму і курортів Аджарії.

Так, в минулому році в Грузії побувало 170 тисяч українських туристів, з них 46 тисяч в автономній Аджарії.

Зазначимо, що після заборони президентом Росії Володимиром Путіним з 8 липня прямого авіасполучення між Росією і Грузією, влада Грузії почала активніше шукати можливості для збільшення туристичних потоків з інших країн, зокрема України.

У тому числі в Аджарії вже 3 роки працює над диверсифікацією туристів, роблячи основний акцент на відпочиваючих з Європи (Німеччина, Англія, Польща, Прибалтика і Україна).

Водочас в департаменті констатують, що у них не вистачає коштів на агресивну рекламу, тому перші роки політика щодо залучення європейського туриста велася спокійніше.

Втім, це теж дало непогані результати, тому вже з наступного року Грузія має намір активніше залучати туристів, потенційний ринок яких складає близько 500 тисяч осіб.

При цьому в місцевому туристичному департаменті прагнуть показати, що в Аджарії відпочивати можна цілий рік, не обмежуючись пляжним туризмом.

Адже тут є унікальне поєднання моря і гір, плюс можливість розвивати різні види туризму - екологічний, сільський, культурний, кулінарний, винний, гірськолижний, ігровий, діловий і бьордвотчинг.

До слова, у червні 2019 року грузинський Батумі переміг у номінації «Провідний напрям розвитку туризму в Європі» на церемонії вручення премії World Travel Awards (WTA), яку ще називають туристичним «Оскаром».

#Грузія#Батумі#літній відпочинок#відпочинок на морі.

Источник материала
Поделиться сюжетом