Денісова попросила відпустити українських моряків під її особисте зобов`язання
Денісова попросила відпустити українських моряків під її особисте зобов`язання

Денісова попросила відпустити українських моряків під її особисте зобов`язання

17 липня.

У кримінально-процесуальному кодексі РФ передбачена можливість відпустити затриманих під особисте зобов’язання або поручителя.

Я, як Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, запропонувала своє таке зобов’язання.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, коментуючи рішення московського суду щодо українських військовополонених моряків, передає УНН.

"У кримінально-процесуальному кодексі РФ передбачена можливість відпустити затриманих під особисте зобов’язання або поручителя.

Я, як Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, запропонувала своє таке зобов’язання про забезпечення участі наших військовополонених у попередньому досудовому розгляді, якщо таке буде", - написала Денісова.

За її словами, хлопці у бойовому настрої, чекають повернення на Батьківщину.

І дуже сподіваюся, що це стане можливим.

Омбудсмен нагадала, що у Лефортовському районному суді Москви відбулися судові засідання щодо зміни або продовження запобіжного заходу 24 українським морякам.

Суд задовольнив клопотання слідчих та продовжив арешт всім 24-м військовополоненим українським морякам на три місяці – до 24 та 26 жовтня.

"Такий результат був очікуваний", - написала Денісова і додала, що "безумовно залишаються інші формати звільнення моряків з-під варти.

Зокрема, таке право має слідчий, і якщо будуть домовленості та політична воля – це станеться".

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны