Мінкульт, МОН та Українська кіноасоціація підписали меморандум про створення Медіатеки для школярів
Мінкульт, МОН та Українська кіноасоціація підписали меморандум про створення Медіатеки для школярів

Мінкульт, МОН та Українська кіноасоціація підписали меморандум про створення Медіатеки для школярів

Про це повідомляє пресслужба Мінкультури.

Так, була досягнута домовленість, щоб Мінкульт надавав Міносвіти фільмокопії українських фільмів, рекомендованих для використання в освітньому процесі, для утворення на базі національної освітньої електронної платформи інформаційно-медійного ресурсу – Медіатеки.

Мета меморандуму - консолідувати зусилля, щоб додати в освітній процес інструменти неформальної освіти, зокрема, демонстрацію українських фільмів, тематика яких пов’язана з освітніми програмами закладів загальної середньої освіти.

Згідно Меморандуму сторони розвиватимуть взаємовигідне, рівноправне та довгострокове співробітництво, спрямоване на досягнення поставленої мети.

«Буквально в жовтні у прокат виходить стрічка "Захар Беркут" за твором Івана Франка, у листопаді – фільм "Ціна свободи" про валлійського журналіста, який відкрив світу правду про Голодомор, наступного року ми очікуємо прем’єру фільму "Олекса Довбуш" про борця за свободу України.

Я переконаний, що ці стрічки будуть не тільки цікавими, а й корисними нашим юним глядачам.

Сьогоднішній меморандум дасть імпульс в системній роботі в тому, щоб ці фільми дійшли до глядача», - розповів міністр культури України Євген Нищук.

Українська кіноасоціація, зі свого боку, планує регулярно інформувати МОН і Мінкультури про здобутки сучасного українського кінематографу, надавати можливості для розміщення у Медіатеці тізерів фільмів, що готуються до прокату, та українських фільмів, які вже вийшли, сприяти організації в кінотеатрах сеансів на пільгових умовах для школярів.

Раніше повідомлялось, що міністр освіти і науки Лілія Гриневич визначилася з кандидатурою на посаду освітнього омбудсмена – ним стане журналіст, редактор, учитель медіаграмотності та зарубіжної літератури й директор СШ № 148 ім.

Івана Багряного м.

Києва Сергій Горбачов.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны