НАБУ та САП закликали депутатів внести зміни до закону про Антикорупційний суд
НАБУ та САП закликали депутатів внести зміни до закону про Антикорупційний суд

НАБУ та САП закликали депутатів внести зміни до закону про Антикорупційний суд

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне бюро розслідувань України у спільній заяві закликали нардепів якнайшвидше проголосувати за ініціативу президента Володимира Зеленського про підсудність Вищого антикорупційного суду.

Звернення опублікували 17 липня на сторінці САП у Facebook.

В прокуратурі та бюро заявили про повну підтримку запропонованого Зеленським законопроєкту та закликали якнайшвидше його ухвалити.

"НАБУ і САП підтримують запропоновані зміни до Закону України "Про Вищий антикорупційний суд" (щодо початку роботи суду), якими за ВАКС закріплюється розгляд виключно справ, розслідуваних детективами Національного бюро та прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Ми закликаємо парламентарів проголосувати за ініціативу Президента України і якнайшвидше ухвалити відповідний законопроект", – йдеться в повідомленнні.

Там також застерегли, що у протилежному випадку "всі зусилля зі створення Антикорупційного суду можуть виявитися марними", а в корупціонерів "зростуть шанси уникнути справедливого покарання".

В САП наголосили, що за чинним законодавством, до ВАКС мають скеруватися всі справи щодо корупції, від найнижчого до топового рівня службовців та посадовців.

"Це – понад 3 500 кримінальних проваджень.

Їхня кількість зростатиме.

Це може стати непід’ємним тягарем і заблокувати роботу 38 суддів ВАКС.

Водночас, на розгляд справ від НАБУ і САП припадає лише 5% загального обсягу роботи.

Источник материала
Поделиться сюжетом