Палата представників США ухвалила резолюцію про засудження расистських висловлювань Трампа
Палата представників США ухвалила резолюцію про засудження расистських висловлювань Трампа

Палата представників США ухвалила резолюцію про засудження расистських висловлювань Трампа

Палата представників Конгресу США.

Палата представників проголосувала за резолюцію про офіційне засудження расистських висловлювань президента США Дональда Трампа, які він опублікував у Twitter і адресував чотирьом жінкам конгресменам, що походять з іммігрантських сімей.

Про це повідомляє ABC News.

"Це образа для 22 мільйонів натуралізованих громадян, що народилися в іншій країні.

Це образа сотень мільйонів американців, які розуміють і люблять те, як працює американська демократія", - заявив член палати представників, республіканець Джеймі Раскін.

Автором законопроекту під назвою "Засудження расистських коментарів президента Трампа щодо членів Конгресу" є член палати представників Том Малиновський, уродженець Польщі.

І хоча, республіканці стверджували, що критика спікера Палати представників Ненсі Пелосі щодо коментарів Трампа суперечила правилам Палати представників про заборону робити законодавцям заяви з оцінками висловлювань президента під час голосування, резолюція, що засуджує словесні атаки Трампа стосовно чотирьох жінок-демократів з Палаті представників, була ухвалена 240 голосами проти 187.

Троє з чотирьох демократів, на яких напав Трамп – конгресмени Аянна Преслі з Массачусетсу, Олександрія Окасіо-Кортез з Нью-Йорка і Рашида Тлейб з Мічигану - народилися в Сполучених Штатах.

Член палати представників Ільхан Омар, депутат-мусульманка, яка представляє Міннесоту, яку Трамп неправдиво звинуватив у вихвалянні Аль-Каїди, народилася у Сомалі.

Всі четверо є громадянами США.

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі, представник демократів з Каліфорнії, не зважаючи її ворожнечу з даною групою політиків у внутрішньопартійній боротьбі, стала на їхній захист разом з іншими колегами-демократами.

Вона назвала коментарі Трампа "ксенофобськими".

Источник материала
Поделиться сюжетом