СБУ ліквідувала конвертцентр з оборотом 300 млн грн
СБУ ліквідувала конвертцентр з оборотом 300 млн грн

СБУ ліквідувала конвертцентр з оборотом 300 млн грн

пресс-центр СБУ.

Співробітники Служби безпеки України викрили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з загальним оборотом близько 300 млн грн, йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що організатори угруповання з Києва і Полтави організували механізм виведення у "тінь" коштів низки суб'єктів підприємницької діяльності.

Зловмисники надавали послуги комерсантам щодо мінімізації податкового навантаження.

Механізм розкрадання бюджетних коштів було організовано шляхом використання підконтрольних фірм реального сектору економіки та підприємств з ознаками фіктивності", - зазначає СБУ.

Під час санкціонованих слідчих дій в офісних приміщеннях конвертцентру, за місцем проживання та в автомобілях фігурантів провадження правоохоронці виявили печатки низки фіктивних підприємств, засоби зв'язку, ноутбуки, податкову звітність та документацію, яка доводить проведення фінансових операцій, а також готівку на суму понад 2,6 млн грн.

За висновком експертів, за час свого функціонування конвертцентр встиг вивести в "тінь" приблизно 300 млн грн.

Зараз на рахунки більше сорока п'яти юридичних осіб, а також на майно, яке використовувалося у протиправній діяльності, накладено арешт.

Діяльність конвертаційного повністю локалізована.

Триває досудове розслідування.

Источник материала
Поделиться сюжетом