Екс-мера Ірпеня викликали до ГПУ для вручення підозри
Екс-мера Ірпеня викликали до ГПУ для вручення підозри

Екс-мера Ірпеня викликали до ГПУ для вручення підозри

19 липня.

Колишнього міського голову Ірпеня, що у Київській області, Володимира Карплюка, викликали до Генеральної прокуратури України для вручення підозри.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила речниця Генпрокурора Лариса Сарган, передає УНН.

"Сьогодні на 12:00 до Генеральної прокуратури для вручення підозри та інших процесуальних дій запрошений колишній голова міста Ірпінь Володимир Карплюк", - написала Сарган.

Вона також додала, що у справі Карплюка жодної політики, а "суцільна економіка".

Сарган також опублікувала фото повістки, у якій видно, що кримінальне провадження розслідується за ч.

4 ст.

191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, при чому мова йде про особливо великі розміри) Кримінального кодексу України.

Ще у липні 2016 року у межах кримінального провадження про розкрадання 890 га лісу підрозділи ГПУ, СБУ та МВС провели обшуки за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня, а також ще за 31 адресою.

"Підозрювані посадові особи протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва.

Зокрема - екс-голові ВР Ігорю Калетнику дісталося 14 га лісових угідь", - заявив тоді Генеральний прокурор Юрій Луценко.

У серпні 2017 року підозру Карплюку оголосила прокуратура Київської області.

Йшлося про підозру у створенні, керівництві злочинною організацією з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, заволодінні чужим майном в особливо великому розмірі, підробленні документа та службовому підробленні.

Також Карплюк підозрювався у придбанні фірми з метою прикриття незаконної діяльності.

Наразі Карплюк балотується до ВР як самовисуванець у 95-му виборчому окрузі (місто Ірпінь).

Источник материала
Поделиться сюжетом