Від "Опоплатформи" до ВР йде фігурант низки кримінальних справ та власник 5 фейкових паспортів - СБУ
Від "Опоплатформи" до ВР йде фігурант низки кримінальних справ та власник 5 фейкових паспортів - СБУ

Від "Опоплатформи" до ВР йде фігурант низки кримінальних справ та власник 5 фейкових паспортів - СБУ

21:09, 19 липня 2019.

Вибори 2019.

47.

Правоохоронцями встановлено, що кандидат є громадянином Молдови, має підробні документи, перебував у розшуку правоохоронних органів цієї країни за втечу з місць ув’язнення.

Правоохоронці закликають ЦВК зняти з виборів кандидата Торнера / фото 24tv.

Тимчасово виконуючий обов’язки голови Служби безпеки України Іван Баканов і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернулися до голови Центральної виборчої комісії Тетяни Сліпачук з інформацією щодо кандидата у народні депутати від списку політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» Дмитра Торнера, який є фігурантом низки кримінальних проваджень і сфальсифікував відомості про себе.

Про це повідомляється на офіційному веб-сайті СБУ.

Як зазначається, за матеріалами зібраними СБУ і МВС, Головним слідчим управлінням Національної поліції 19 липня відкрито два кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.

1 ст.

358 «Використання підроблених документів» та ч.

1 ст.

332-2 «Незаконний перетин державного кордону» Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування встановлено, що особа, яка на даний час представляється Дмитром Григоровичем Торнером, 1980 року народження, починаючи з 2007 року на підставі підроблених документів отримала 5 паспортів громадянина України на різні прізвища та з різними анкетними даними, а також 4 паспорти громадянина України для виїзду за кордон, з якими здійснювала незаконний перетин державного кордону.

Відповідно до наявної інформації, Дмитро Торнер є громадянином Республіки Молдова Некрасовим Дмитром Григоровичем, 1980 року народження, який перебував у розшуку правоохоронних органів цієї країни за вчинення злочину, передбаченого ст.

317 (Втеча з місць ув’язнення) КК Республіки Молдови.

18 липня за результатами перевірки Державної міграційної служби України законності процедури оформлення вищевказаних паспортних документів усі зазначені паспорти громадянина України визнано недійсними та такими, що підлягають вилученню та знищенню.

«Відтак Некрасов Дмитро Григорович, маючи кримінальне минуле, змінив своє справжнє прізвище з метою уникнення кримінальної відповідальності та створення позитивного іміджу на території України, як чесної та добропорядної людини», - зазначається в повідомленні.

Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях триває.

«Арсен Аваков та Іван Баканов закликають ЦВК на підставі наданої інформації терміново прийняти відповідне рішення, передбачене чинним законодавством України», - йдеться у повідомленні.

#вибори.

Источник материала
Поделиться сюжетом