Представник президента в уряді розповів, що буде з ціною на газ
Представник президента в уряді розповів, що буде з ціною на газ

Представник президента в уряді розповів, що буде з ціною на газ

17:57, 21 липня 2019.

Енергетика.

24.

За його словами, якщо "Газпром" намагатиметься блокувати транзит газу через Україну, то це може спричинити те, що ціна на газ підвищиться.

Ціна на газ залежить від низки факторів / фото УНІАН.

Представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус розповів, від чого залежатиме та чи зміниться ціна на газ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у штабі партії "Слуга народу".

"Що буде в майбутньому - залежить від декількох факторів.

Перший фактор - це взаємовідносини з транзитом газу, взаємовідносини з "Газпромом", з РФ, і що буде з балансом газу станом на грудень, січень, лютий.

Якщо "Газпром" намагатиметься блокувати всіма способами транзит газу через Україну, то це може спричинити певний дефіцит і може спричинити те, що у нас ціна газу піде вверх", - прогнозує він.

Якщо ж це питання буде вирішено, то, за словами Геруса, "буде простіше".

"І в принципі зараз іде закупівля і закачування газу, поки він дешевий, в максимальних обсягах в наші підземні газові сховища, щоб ми були готові до зими.

Відповідно, якщо ми максимально підготуємося, якщо ми закачаємо газ, якщо ми ще при тому і скоротимо наше споживання, в тому числі за допомогою енергоефективності, і якщо у нас все-таки вирішиться питання з транзитом, то, я думаю, що ситуація буде достатньо стабільною, і в принципі якихось хвилювань там не буде - ні з приводу нестачі газу, ні з приводу якоїсь супервисокої ціни газу", - додав Герус.

Як повідомляв УНІАН, раніше Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за спеціальними зобов'язаннями, яка буде діяти в липні.

#ціна на газ#вартість газу.

Источник материала
Поделиться сюжетом