"Усе набито консервантами", - українка розповіла про життя у Америці
"Усе набито консервантами", - українка розповіла про життя у Америці

"Усе набито консервантами", - українка розповіла про життя у Америці

Наталя Ковалевич з Києва 4 роки тому поїхала в місто Нью-Джерсі.

Дівчина відверто розповіла про особливості американського життя."Перше літо в США працювала в Макдональдзі.

Отримувала рівно стільки, скільки працювала.

Гроші з неба не падають, на деревах не ростуть, і їх ніхто ніде не роздає.

Оплата погодинна - від $ 8,25 (214 грн)" - каже Наталя Обозреватель.

Чим краще знаєш мову, тим легше знайти роботу.

В основному це робота в закладах харчування.

Робота офіціантом — це найшвидший спосіб заробити."Звикла постійно бути в русі.

Приходжу з роботи, йду в спортзал.

Немає такого, що я прийшла і лежу.

З друзями ходимо в кіно, боулінг, дуже часто відвідуємо кафе і ресторани.

Це доступно і популярно.

Люди завжди ходять на сімейні вечері, поїсти і поговорити.

У нас так в Україні не прийнято, бо не всі можуть таке собі дозволити", - каже українка.

Дороги дуже відрізняються від наших.

По-перше, вони будуються дуже швидко.

По-друге – зручність.

Їхати по платних дорогах — комфортно й безпечно."Американські водії дуже обережні.

Швидше за все, тому, що перевищення несе за собою покарання.

Майже у всіх є автомобіль.

Машину можна купити за готівку, але цього майже ніхто не робить, тому що є більш цікаві і вигідні варіанти: один з них — це взяти машину в кредит, при цьому процентна ставка складає 4%", - пояснює Наталя.

Більшість людей бере машини на прокат на три роки.

Після чого машину потрібно повернути назад.

Протягом трьох років потрібно платити лише за користування автомобілем.

Водити з правами іншої країни можна, але все ж краще піти і зробити права штату, в якому живеш.

Кухня у них, звичайно, зовсім інша.

У меню завжди є сендвічі.

Все з сирами, соусами, заправками.

В супермаркеті очі розбігаються від десятків видів шоколаду, макаронів і всього такого.

Знайти тут можна все."В Америці завжди не вистачало сиру і бородінського хліба.

Купила якось американський хліб.

Пролежав 2 тижні й навіть не почерствів.

Тут все набито консервантами.

Зажди треба читати склад на зворотньому боці", - розповіла діаспорянка.

Источник материала
Поделиться сюжетом