"Ніколи не будьте слугами народу, бо слуги ні за що не відповідають": депутати прощаються зі своїми кріслами
"Ніколи не будьте слугами народу, бо слуги ні за що не відповідають": депутати прощаються зі своїми кріслами

"Ніколи не будьте слугами народу, бо слуги ні за що не відповідають": депутати прощаються зі своїми кріслами

21 липня українці обирали депутатів за партійними списками та за мажоритарними округами.

Попередні результати виборів уже оголосив Національний екзит-пол, а Центрвиборчком, який має це зробити офіційно, продовжує опрацювати протоколи.

Нині опрацювали майже 60 %.Утім ще до офіційних результатів депутати почали прощатися зі своїми виборцями та дякувати колегам за роботу.

Світлана Заліщук, яка зайшла в попередній парламент з "Блоком Петра Порошенка", на виборах 2019 балотувалася самовисуванкою за мажоритарним округом на Черкащині.

Вона подякувала "рідному Жашкову" й назвала мажоритарку найважливішим досвідом у політиці."Тепер я знаю про країну більше, ніж за попередні 5 років роботи.

І знаю, що треба робити в новій Раді, аби реформи не були "паперовими".

Але… цього разу Рада буде їх робити без мене.

Підрахунки на багатьох дільницях показують, що я не виграла", — написала Заліщук."Свободівець" Андрій Іллєнко, який балотувався по 215 округу Києва, написав, що хоче насолодитися статусом приватної особи."Мені не соромно за ці роки.

Я йду з парламенту без жодного прогуляного засідання, без жодного зрадницького голосування, без мутного шлейфу скандалів і схем", — вказав екснардеп.

Борислав Береза, який балотувався по 213 округу Києва, також вирішив присвятити час сім'ї та зробити висновки, аби рухатися далі."Перемогу на 213 окрузі отримав Артем Дубнов, від команди президента Зеленського.

Саме він буде представляти інтереси мешканців Троєщини у ВР", — написав депутат.

Попрощався і Максим Бурбак, який балотувався по чернівецькому округу №204.Депутатка Ірина Подоляк, яка в Раді попереднього скликання працювала з "Самопоміччю", йшла на вибори самовисуванкою від львівського округу №116."Велика моя вдячність і доземний уклін перш за все виборцям 116 округу.

Я цю довіру несла чесно і нестиму далі, бо ви мені рідні з вашою щирою увагою, підтримкою і любов"ю.

Я завжди буду поряд із вами!" — Написала Подоляк.

Депутат від мажоритарного округу № 157, Суми, Олег Медуниця побажав успіху кандидатці від "Слуги народу" та пообіцяв не йти з політики.

Екснардеп від БПП Олексій Мушак порадив депутатам не бути "слугами народу"."Бо історично слуга - це людина, яка ні за що не відповідає.

Яку б біду та шкоду він не зробив - завжди розплачується барін.

А Україні конче необхідні люди, які самостійно нестимуть відповідальність за свої слова та вчинки", — написав Мушак.

Источник материала
Поделиться сюжетом