Смородинове варення: легкий рецепт приготування
Смородинове варення: легкий рецепт приготування

Смородинове варення: легкий рецепт приготування

Чорна смородина неабияк потрібна людині взимку, коли можна легко захворіти.

Тож, аби вилікувати застуду, окрім ліків також радять вживати варення, яке містить в собі безліч вітамінів.

Чорна смородина здатна в декілька разів підсилювати ефективність противірусних препаратів та антибіотиків.

Лікарі рекомендують їсти смородину при сезонних авітамінозах і загальному виснаженні організму як тонізуючий і загальнозміцнюючий засіб.

Варення також не лише корисне, а й смачне, воно відмінно підійде до смачного чаю чи кави.

Класичний рецепт приготування смородинового варення.

– 1 кг чорної смородини;.

– 1 кг цукру;.

– 0, 2 л води.

Рецепт приготування смородинового варення.

Рецепт смородинового варення.

Переберіть ягоди смородини, промийте і дайте обсохнути.

Воду вилийте в каструлю, додайте склянку цукру і доведіть до кипіння (на слабкому вогні).

Після закипання додайте склянку смородини і варіть 5 хвилин, постійно помішуючи і прибираючи піну.

Після варіння додайте по склянці цукру і ягід.

Продовжуйте варити ще 5 хвилин, помішуючи і прибираючи піну.

Повторюйте додавати цукор та ягоди доти, поки вони не закінчаться.

Під час варіння додавайте кожних 5 хвилин по склянці цукру і смородини.

Після останнього додавання порції ягід та цукру, варення можна знімати з плити та розливати по стерилізованим банкам.

Банки закрутіть і переверніть, оберніть полотенцем і чекайте повного охолодження.

Варення зі смородини п'ятихвилинка.

– 1, 5 кг цукру;.

– 1 кг смородини;.

– 1 склянка води.

Рецепт приготування смородинового варення.

Рецепт смородинового варення.

Переберіть ягоди, промийте та обсушіть.

В емальовану каструлю вилийте воду, всипте цукор, перемішайте і доведіть до кипіння.

У закипілий сироп всипте смородину, знову доведіть все до кипіння і проваріть на повільному вогні 5 хвилин, після чого розлийте гаряче варення по стерилізованих банках і закатайте кришками.

Щоб під час приготування варення зі смородини не зморщилися, опустіть ягоди перед варінням на кілька хвилин у киплячу воду, потім відкиньте на друшляк.

Источник материала
Поделиться сюжетом