Чорна смородина неабияк потрібна людині взимку, коли можна легко захворіти.
Тож, аби вилікувати застуду, окрім ліків також радять вживати варення, яке містить в собі безліч вітамінів.
Чорна смородина здатна в декілька разів підсилювати ефективність противірусних препаратів та антибіотиків.
Лікарі рекомендують їсти смородину при сезонних авітамінозах і загальному виснаженні організму як тонізуючий і загальнозміцнюючий засіб.
Варення також не лише корисне, а й смачне, воно відмінно підійде до смачного чаю чи кави.
Класичний рецепт приготування смородинового варення.
– 1 кг чорної смородини;.
– 1 кг цукру;.
– 0, 2 л води.
Рецепт приготування смородинового варення.
Рецепт смородинового варення.
Переберіть ягоди смородини, промийте і дайте обсохнути.
Воду вилийте в каструлю, додайте склянку цукру і доведіть до кипіння (на слабкому вогні).
Після закипання додайте склянку смородини і варіть 5 хвилин, постійно помішуючи і прибираючи піну.
Після варіння додайте по склянці цукру і ягід.
Продовжуйте варити ще 5 хвилин, помішуючи і прибираючи піну.
Повторюйте додавати цукор та ягоди доти, поки вони не закінчаться.
Під час варіння додавайте кожних 5 хвилин по склянці цукру і смородини.
Після останнього додавання порції ягід та цукру, варення можна знімати з плити та розливати по стерилізованим банкам.
Банки закрутіть і переверніть, оберніть полотенцем і чекайте повного охолодження.
Варення зі смородини п'ятихвилинка.
– 1, 5 кг цукру;.
– 1 кг смородини;.
– 1 склянка води.
Рецепт приготування смородинового варення.
Рецепт смородинового варення.
Переберіть ягоди, промийте та обсушіть.
В емальовану каструлю вилийте воду, всипте цукор, перемішайте і доведіть до кипіння.
У закипілий сироп всипте смородину, знову доведіть все до кипіння і проваріть на повільному вогні 5 хвилин, після чого розлийте гаряче варення по стерилізованих банках і закатайте кришками.
Щоб під час приготування варення зі смородини не зморщилися, опустіть ягоди перед варінням на кілька хвилин у киплячу воду, потім відкиньте на друшляк.