Правляча коаліція Японії не змогла отримати більшість у дві третини
Правляча коаліція Японії не змогла отримати більшість у дві третини

Правляча коаліція Японії не змогла отримати більшість у дві третини

22 липня.

Правляча коаліція Японії, за результатами недільних виборів, збереже за собою контроль у верхній палаті парламенту, проте їй не вистачило голосів для збереження ключового процентного бар'єру.

Коаліція і законодавці, які виступають за внесення поправок до конституції країни, не матимуть більшості у дві третини.

Про це УНН повідомляє з посиланням на NHK.

Ліберально-демократична партія прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе і її партнер по коаліції партія Комей забезпечили в цілому 141 місце у верхній палаті.

За результатами виборів, Ліберально-демократична партія набрала 113 місць, а її партнер по коаліції партія Комей 28 місць.

Вони не змогли зберегти в парламенті ту силу, яку мали до виборів.

Тим часом табір опозиції забезпечив в цілому 104 місця, включаючи ті місця, що не оскаржувалися.

Так, що стосується опозиції, то Конституційно-демократична партія набрала 32 місця, Демократична партія для народу - 21 місце, Комуністична партія - 13 місць, Партія відродження Японії - 16 місць, Соціал-демократична партія - 2 місця, а партія "Рейва Сінсенгумі" - 2 місця.

Решта партій набрали 18 місць.

На недільних виборах йшла боротьба лише за половину місць у верхній палаті.

Правляча коаліція, Партія відродження Японії плюс інші законодавці, які виступають за зміну конституції, забезпечили в цілому 160 місць.

Це на 4 місця менше, ніж необхідні для того, щоб набрати дві третини у 164 місця, або рівня підтримки, потрібного в обох палатах, щоб винести пропозицію про внесення поправок до конституції на національний референдум.

Источник материала
Поделиться сюжетом