Парламентські вибори: топ-20 відомих політиків, які пролетіли повз Верховну Раду
Парламентські вибори: топ-20 відомих політиків, які пролетіли повз Верховну Раду

Парламентські вибори: топ-20 відомих політиків, які пролетіли повз Верховну Раду

Дострокові парламентські вибори стали фатальними для багатьох нинішніх нардепів і відомих політиків, які провели в Раді чи не пів життя своєї кар'єри.

Володимир Гройсман – займав крісло спікера парламенту, поки не був призначений прем'єр-міністром України.

Партія "Українська стратегія Гройсмана" набрала лише 2,33%.

Олег Ляшко – головний шоумен ВР, депутат з 2006 року, "Радикальна партія Олега Ляшка" набрала близько 4% голосів.

Сергій Ківалов – автор скандально відомого мовного закону Ківалова-Колесніченка (2012 рік), він програв кандидату від партії "Слуга народу" Олексію Леонову у 135-му окрузі Одеси.

Ігор Смешко – екс-голова СБУ часів Леоніда Кучми, його пратія "Сила і честь" набрала 3,8% голосів.

Неля Штепа – колишня чільниця міста Слов'янськ, екс-"регіоналка", у 2014 роза обвинувачувалася за "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей", балотувалася від партії "Опозиційна платформа – За життя" № 74 у списку.

Євгеній Мураєв – колишній власник телеканалу News.

One, лідер списку "Опозиційного блоку", вважає Революцію гідності "державним переворотом", а війну з Росією – "громадянським конфліктом".

Олександр Вілкул – другий номер у списку "Опоблоку", за президентства Віктора Януковича працював віце-прем'єром в уряді Миколи Азарова.

Віталій Хомутиннік – екс-"регіонал", чотири рази входив до фракції "Партії регіонів", а в нинішньому парламенті очолював депутатську групу "Відродження".

Борис Колесніков – колишній віце-прем'єр і міністр інфраструктури в уряді Азарова, у 49-му окрузі Донецької області поступився місцем Валерію Гнатенку від блоку "Опозиційна платформа – За життя".

Брати Добкіни – екс-губернатор Харківської області часів Януковича Михайло балотувався від політичної сили "Опозиційний блок", який не набрав 5% бар'єр, а також його брат Дмитро, який також від цієї політ сили в окрузі № 178 Харківської області.

Олена Бондаренко – екс-"регіонала", критик Революції гідності, яку в ефірі російських каналів називала "гнилим Майданом", виїхала в Росію після подій зими 2013-2014 років.

Геннадій Кернес – міський голова Харкова, який входив до першої десятки "Опоблоку", також залишився без депутатського мандату.

Андрій Садовий – міський голова Львова, який очолив власну політичну партію "Самопоміч", партія набрала лише 0,63% голосів.

Надія Савченко – підозрювалася в підготовці держперевороту і теракту у Верховній Раді, балотувалася в окрузі № 51 Донецької області як самовисуванець-мажоритарник і набрала лише вісім голосів.

Костянтин Жеваго – мав депутатський мандат з 1998 року, один із найбагатших українців, програввибори 25-річному проектному менеджеру Pro.

Zorro Олексієві Мовчану від "Слуги народу".

Вячеслав Богуслаєв – екс-"регіонал", керівник запорізького промислового гіганта "Мотор Січ", програв вибори 29-річному весільному фотографу Сергію Штепі від "Слуги народу".

Анатолій Гриценко – колишній міністр оборони і депутат двох скликань Ради (2007−2014), встиг програти дві парламентські і три президентські кампанії поспіль, партія "Громадянська позиція" набрала трохи більше 1% голосів.

Міхеіл Саакашвілі – колишній губернатор Одеської області і екс-президент Грузії, партія "Рух нових сил" набрала 0,46%.

Михайло Поплавський – ректор Київського національного університету культури і мистецтв, очолив список "Аграрної партії", втім навіть підтримка Олега Винника не привела його до перемоги, партія набрала 0,5% голосів.

Сергій Пашинський – нардеп від "Народного фронту", очолював парламентський комітет із питань нацбезпеки і оборони, програв вибори Володимиру Арешонкову від "ЄС" у 64-му окрузі Житомирської області.

Источник материала
Поделиться сюжетом