Кабмін ліквідував Держекоінспекцію
Кабмін ліквідував Держекоінспекцію

Кабмін ліквідував Держекоінспекцію

21:25, 14 серпня 2019.

Екологія.

30.

Натомість буде створено Державну природоохоронну службу.

Кабмін ухвалив рішення про ліквідацію Держекоінспекції / фото УНІАН.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про ліквідацію Державної екологічної інспекції України, замість якої буде створена Державна природоохоронна служба.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства екології та природних ресурсів, відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду.

«Реформа цієї структури назріла давно, але вона не є такою простою як видається на перший погляд.

Адже важливо не лише змінити назву, але у першу чергу залучити до роботи людей, які справді вболівають за довкілля та надати їм необхідне матеріально-технічне оснащення, щоб люди мали змогу належно і в повному обсязі виконувати свої посадові обов’язки, а не боротися з мораторіями на перевірку бізнесу», - цитує прес-служба міністра екології Остапа Семерака.

Міністр також зазначив, що у 2017 році уряд схвалив розроблену Мінекології Концепцію реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища.

У 2018 році було розроблено і передано до парламенту законопроект про Державну природоохоронну службу, однак він досі не розглядався.

Структурою нової Державної природоохоронної служби передбачено створення міжрегіональних територіальних органів (Карпатського, Поліського, Придніпровського, Північно-Західного, Столичного, Причорноморського, Подільського, Центрального і Південно-Східного) і повну ліквідацію 23 територіальних підрозділів Держекоінспекції.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня 2017 року Кабмін затвердив концепцію реформування системи державного контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, яка передбачає ліквідацію Державної екологічної інспекції та створення нового органу - Державної природоохоронної служби України.

У червні 2016 року Семерак заявив, що одним із пріоритетів діяльності Мінекології є створення нової інтегрованої екологічної інспекції, яка об'єднає в собі всі контролюючі функції міністерства та інших відомств, до кінця 2016 року.

Також міністр анонсував оновлення кадрового складу Держекоінспекції, який на сьогодні налічує 2700 осіб.

#Кабмін#Держекоінспекція#ліквідація Держекоінспекції.

Источник материала
Поделиться сюжетом