Супрун вразила українців несподіваною правдою про кавуни: спазм м'язів та аритмія серця

main image main image

Супрун вразила українців несподіваною правдою про кавуни: спазм м'язів та аритмія серця

В.о.

міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла українцям, яку загрозу для здоров’я несуть не ранні кавуни, а брудні, написала на своїй сторінці у Facebook глава МОЗ Уляна Супрун.

Відповідний допис вона опублікувала на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!.

Популярні новини зараз.

Савченко терміново звернулася до Зеленського: "Посадити усіх, поки не втекли!".

Головне за ніч: "прощання" Зеленського з Банковою, останній шанс Гримчака та повстання Захарченка з пекла.

Колишня Потапа дала фору Каменських: відпочиває з донькою "по-дорослому", провокаційні кадри.

Огидний сморід на весь Харків: у річці виявили сотні тіл, катастрофа вже на порозі, - фото.

Показати ще.

За її словами, на поверхні немитих кавунів живуть кишкові інфекції Salmonella і Listeria.

Найбільше їх у ягодах, які продають на трасі або на ринку біля м’яса, менше - у тих, які продають у супермаркетах.

Уляна Супрун.

Чудові новини! Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше.

Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій.

Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!.

За словами Супрун, перед вживанням потрібно мити кавуни.

Інакше бактерії з поверхні потраплять у м’якоть, а потім - у кишечник.

Зокрема, люди з надлишком калію в крові не повинні переїдати кавунів.

В іншому разі у них може виникнути спазм м’язів або аритмія.

"Цукрів у кавуні відносно мало, але літр кавунової м’якоті - це вже 60 грамів цукру.

Тому звична щедра порція кавуна має значні глікемічні навантаження.

Найкраще - знати міру і поєднувати кавуни з іншою рослинною їжею, багатою на клітковину.

Це зробить підвищену глюкозу в крові не такою різкою", - сказала Супрун.

кавуни.

Вона також зазначає, що не потрібно їсти насіння кавуна.

Воно хоч і має багато корисних речовин, але містить антинутрієнти: фітин, таніни, оксалову кислоту й інгібітори трипсину (фермент, який розщеплює білки).

Найкраще знижують вміст антинутрієнтів сушка в духовці або смаження.

Вона рекомендує не викидати насіння, а сушити в духовці і зберігати "на довгі зимові вечори, коли так хочеться щось погризти".