В Україні розпочала роботу оціночна місія ЄС щодо цифрового ринку
В Україні розпочала роботу оціночна місія ЄС щодо цифрового ринку

В Україні розпочала роботу оціночна місія ЄС щодо цифрового ринку

17 серпня.

В Україні розпочала роботу оціночна місія Євросоюзу щодо готовності телекомунікаційної сфери України до інтеграції з єдиним цифровим ринком ЄС.

Про це УНН повідомили у пресслужбі Офісу Президента.

"В Офісі Президента України відбулася зустріч радника Глави держави Михайла Федорова з оціночною місією Європейського Союзу за участі представників DG Connect Європейської комісії.

Метою місії є оцінка готовності телекомунікаційної сфери України до інтеграції з єдиним цифровим ринком ЄС (EU Digital Single Market – DSM)", - вказали в Офісі.

Михайло Федоров вказав, що "ми хочемо та готові швидко виконати всі умови, щоб стати частиною ініціативи ЄС зі створення єдиного цифрового ринку.

Для України це – надпотужні цифрові та економічні перспективи".

Стратегія DSM нині успішно реалізується у Європі.

Особливу увагу було приділено питанням захисту даних, конфіденційності та кібербезпеки, включно з питанням керування Інтернетом, додали в ОПУ.

"Законопроект "Про електронні комунікації" внесено до переліку пріоритетних для першочергового розгляду та ухвалення.

Депутати з майбутнього комітету цифрових трансформацій Верховної Ради вже активно працюють над ним", – додав радник Президента.

Представники місії ЄС акцентували увагу на необхідності забезпечення незалежності та спроможності регулятора у сфері телекомунікацій, зазначили в ОПУ.

Источник материала
Поделиться сюжетом