Вівсяні котлети панірують у манці

main image main image

Вівсяні котлети панірують у манці

— Я не вегетаріанка, але м'яса намагаюся не їсти, — каже гайсинчанка Світлана МІРОШНІЧЕНКО, 56 років.

— Щоб не спокушатися, то чоловікові теж не готую м'ясних страв.

Щоб урізноманітнити щоденне меню, часто роблю вівсяні котлети.Для страви потрібні дві склянки вівсяних пластівців, середня цибулина, велика картоплина та два яйця.

Для панірування — манка.Вівсяні пластівці жінка заливає окропом, щоб маса не була надто рідкою.— Коли вівсянка набухне, додаю в суміш яйця, дрібно нашатковану цибулю, терту картоплину, сіль та перець за смаком.

Ліплю котлети й панірую їх у манці.

Смажу на середньому вогні до золотистого кольору.

У принципі в такому вигляді страва готова до вживання.

Але можна ще окремо підсмажити моркву з цибулею протягом 10 хвилин.

Потім додати в ту ж сковорідку дрібно нарізані помідори й тушкувати ще хвилин п'ять.

Не забудьте в цей соус додати спеції.

Котлети із соусом не тушкую, бо можуть розм'якнути.

Просто додаю при подаванні на стіл.

Виходить смачно, швидко й корисно.