Чебуреки готують на кабачковому тісті

— Коли нашвидкуруч потрібно приготувати вечерю, смажу кабачкові чебуреки, — каже 43-річна Катерина Різак з ­Івано-Франківська.

— Найкраще їх готувати на антипригарній сковороді без олії.0,5 кг курячого філе і цибулину перемелює на м'ясорубці.— Додаю сіль і перець, вимішую.

Розігріваю сковорідку, злегка обсмажую на олії 5 хвилин.

Знімає шкірку з 500 г кабачків.— Нарізаю кубиком і перебиваю у блендері до однорідної маси.

Вбиваю два яйця й добре вимішую.

Додаю дрібку солі, дві склянки ­молока.

Сиплю столову ложку кукурудзяного борошна, а тоді дві склянки пшеничного.

Добре перемішую, щоб не було грудочок.

Кладу пучок подрібненого кропу, дві столові ложки олії.

Тісто доводжу до однорідної маси.

Має бути трохи густіше, ніж на звичайні млинці.Змащує сковорідку олією тільки для смаження першого млинця.— Виливаю черпачок тіста, розподіляю по всій поверхні.

Через півхвилини викладаю начинку на половину млинця, розрівнюю її ложкою.

Другою частиною накриваю, так формую чебурек.

Краї акуратно притискає, щоб зліпилися.— Накриваю кришкою й обсмажую по хвилині з кожного боку.

За рецептом виходить шість-вісім чебуреків.

Источник материала
Поделиться сюжетом