Українці не будуть виїжджати з країни на заробітки, якщо держава забезпечить їм безпеку - психотерапевт
Українці не будуть виїжджати з країни на заробітки, якщо держава забезпечить їм безпеку - психотерапевт

Українці не будуть виїжджати з країни на заробітки, якщо держава забезпечить їм безпеку - психотерапевт

17:19, 19 серпня 2019.

Люди будуть мотивовані працювати на розвиток економіки України, якщо крім матеріальних будуть задоволені інші їхні базові потреби, вважає Олексій Шевцов.

Важливою складовою мотивації українців залишатися вдома і працювати на розвиток економіки своєї країни є задоволення не тільки матеріальних, але й інших базових потреб / politeka.

Важливою складовою мотивації українців залишатися вдома і працювати на розвиток економіки своєї країни є задоволення не тільки матеріальних, але й інших базових потреб, зокрема – потреба в безпеці.

"Як потужний чинник, який міг би мотивувати українців віддавати перевагу роботі в Україні, я б виділив, насамперед, безпеку, яку повинні забезпечувати правоохоронні органи.

Мені, як лікарю-психотерапевту, дуже часто доводиться чути від своїх пацієнтів, вони не відчувають себе захищеними в Україні.

Це відбувається на тлі розгулу злочинності, про прояви якої люди чують зі ЗМІ, і відсутність відчуття сильної і готової захистити поліції.

Багато хто мені говорить, що по-справжньому боїться виходити з дому, особливо у вечірній час.

Регулярні повідомлення про мінування тільки підвищують градус страху – люди побоюються, що загроза може торкнутися їх або близьких.

За його словами, в європейських країнах українців привертає набагато більш високий рівень безпеки, культури.

Є очікування, що там їх праця буде цінуватися вище, ніж в Україні.

"Приваблює і більш високий рівень медицини в ЄС.

Фактор незадоволеності рівнем медичного обслуговування в Україні – один з тих, що чинять серйозний вплив на бажання людей виїхати", - сказав Шевцов.

Крім інших факторів, важливим для людей є чистота на вулицях міст: відсутність сміття та людей у стані алкогольного сп'яніння, на вулицях, на станціях метро, біля під'їздів, у яких люди живуть з сім'єю.

Цього явища, тим більше в таких масштабах, звичайно ж немає в Європі, сказав експерт.

"Мотивацією для людей залишатися в Україні може служити створення умов для їх дітей: українці не стали б так масово виїжджати в пошуках кращих можливостей, якщо б мали можливість влаштувати дитину в хороший садок, у школу з гідними умовами для розвитку.

В країні потрібно створити умови для професійної реалізації: за кордон виїжджають танцюристи, музиканти, художники, вчені, які не знайшли гідного застосування своїм здібностям в Україні.

Там вони отримують можливість для розвитку, яких не мали в рідній країні", - підкреслив Шевцов.

Важливе і створення умов, які допомогли б поліпшити демографічну ситуацію в країні.

Зокрема, це збільшення виплат на дітей, гідний розмір виплат жінкам, які перебувають у декретній відпустці, пільги щодо медичного обслуговування, створення можливостей влаштувати дитину в хороший дитсадок.

Як відомо, у липні Нацбанк представив звіт, у якому повідомив, що в Україні у всіх сферах відчувається гострий дефіцит робочої сили.

Зазначалося, що найгірше йдуть справи в будівельному секторі та промисловості.

При цьому, за даними Міністерства праці і соціальної політики Польщі у 2018 році саме в цих видах діяльності була зайнята більша частина українських трудових мігрантів.

Источник материала
Поделиться сюжетом