У Великобританії встановлено більше зарядок для електромобілів, ніж паливних АЕС
У Великобританії встановлено більше зарядок для електромобілів, ніж паливних АЕС

У Великобританії встановлено більше зарядок для електромобілів, ніж паливних АЕС

Зараз у Великобританії налічують на 1000 більше зарядних станцій для електромобілів, ніж традиційних заправок для бензинових і дизельних автівок: 9300 електрозарядок проти 8400 паливних АЕС, інформує Nissan News.

Такого показника досягнуто через 100 років з моменту встановлення першої АЗС в Беркширі (листопад 1919р.).

Максимальної кількості заправок було досягнуто у 1970 році - 37,539 АЗС, після чого їх кількість активно знижувався (на 80% станом на сьогодні).

Останні десять років чисельність бензинових / дизельних заправок утримувалося в діапазоні 8000-9000 штук.

У свою чергу кількість електричних зарядних станцій зросла з кількох сотень станом на 2011 рік (відколи з’явилися в продажу електрокари Nissan Leaf) до більш ніж дев'яти тисяч на серпень 2019 року.

Більше 1600 станцій з 9300 відносяться до швидкісних, тобто заряджають акумулятори електромобілів на 80% менш, ніж за годину.

Згідно з даними ресурсу Zap-Map, у Великобританії протягом липня щодня вводилися в експлуатацію дві швидкісні зарядки.

Майже на всіх станціях технічного обслуговування в країні встановлено зарядні станції, більшість з яких забезпечують можливість швидкої зарядки.

Компанія «Transport for London» встановила понад 1000 пунктів зарядки електромобілів тільки за останній рік, а поставки традиційного палива в столиці зменшуються.

Темпи розвитку зарядної інфраструктури пришвидшило збільшення кількості електромобілів, а також введення в квітні 2019 року в центральній частині Лондона зони обмеження шкідливих викидів Ultra-Low Emission Zone (ULEZ).

Оскільки більшість власників заряджають електромобілів вдома, уряд Великобританії нещодавно оголосив про пропозицію встановлення зарядних станцій у всіх нових житлових будівлях.

Источник материала
Поделиться сюжетом