5 дивних рецептів кави для вашого ранку
5 дивних рецептів кави для вашого ранку

5 дивних рецептів кави для вашого ранку

Кава з часником та медом.

Хоча назва дещо і насторожує, смак такої кави вам точно сподобається.

Адже він нічим не видає присутності секретного інгредієнта, і точно не загрожує свіжості подиху.

Справа у тому, що кавові зерна, особливо, сирі – швидко вбирають сторонні запахи.

Традиція обсмажувати зерна кави з часником прийшла зі сходу, як і сам напій, а там знаються на каві.

Такий спосіб приготування надає смаку нову глибину, а мед допомагає розкрити весь букет незвичайного рецепта.

Кава з часником та медом.

У нагріту турку покладіть часник, мелену каву і налийте воду.

Приготуйте каву по-турецьки.

Після того, як знімете турку з вогню, візьміть чайну ложку меду і просто опустіть її у каву.

Розмішувати не потрібно, мед сам розчиняється у каві.

Дайте каві дві хвилини, щоб вона настоялася.

Кава з халвою.

Вважається, що цей рецепт кави також прийшов з далекого Сходу.

Саме там вперше вирішили поєднати відомі на весь світ солодощі з ароматним напоєм.

У результаті вийшов відмінний десерт, який легко приготувати у домашніх умовах.

Напій можна подавати відразу після приготування, або попередньо охолодивши, але в останньому випадку рекомендується додати в келих пару кубиків льоду.

Кава з халвою.

Подрібніть халву в крихту, додайте 2 чайні ложки миндального сиропу та ретельно збийте отриману масу блендером до однорідного стану.

Заваріть каву – приготуйте в турці, або просто залийте кавові зерна водою.

Влийте каву в суміш халви і сиропу, додайте молока.

Знову ретельно збийте.

Покладіть у кавові чашки або прозорі склянки кубики льоду і налийте приготовану каву з халвою.

Кава з жовтком.

За оцінками американського медіа-порталу Buzzfeed, кава з яйцем по-в'єтнамських займає перше місце в списку 17 видів кавових напоїв, які варто спробувати кожному кавоману.

Напій має назву "в'єтнамське капучино", його смак і солодкий, і гіркий одночасно, а сама кава дуже поживна.

До того ж, приготування кави з яйцем не вимагає особливих сил і багато часу, тому рецепт користується неабияким попитом.

Кава з жовтком.

Заваріть каву у турці.

Збийте свіжий жовток зі згущеним молоком (70 мл), цукром (1 чайна ложка) і вершковим маслом до пінної консистенції.

Додайте отриману суміш у каву та ще раз ретельно збийте в блендері.

Кава з імбиром.

Імбир родом з Ємену.

Цей диво-корінь відомий, як ефективний жироспалювач.

Кава з імбиром підбадьорить, додасть нових відтінків ранку, а декому, можливо, і допоможе позбавитися зайвої ваги.

Кава з імбиром.

Доведіть воду до кипіння.

Додайте корицю, гвоздику, мускатний горіх і кардамон.

Ретельно перемішайте.

Додайте листя м'яти і імбир.

Коли вода закипить, додайте каву та перемішайте суміш.

Доведіть каву до кипіння і додайте молоко.

Зменшіть вогонь, доведіть каву до кипіння ще раз, додайте цукор і зніміть з вогню.

Накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 5 хвилин.

Подавати таку каву краще гарячою з легкими закусками.

Кава з тоніком.

Улюблене поєднання сучасних бариста та кава, яку можна знайти у багатьох cучасних кав'ярнях.

Об'єднуючись, гіркота кави і тоніка дають цікавий смаковий ефект, чим і цікаві.

З температурою напою і досі не визначились, але спекотним літом найкраще смакує охолоджений варіант.

Головна особливість поєднання кави і тоніка – в універсальності.

Аромат кави і характерна гіркота тоніка відмінно доповнюються відтінками розмарину, лимонної цедри, ягідними сиропами, а для більш сміливих експериментаторів – гіркими настоянками і лікерами.

Чого в напої буде більше, кави, тоніка або міцної добавки – вирішувати вам.

Кава з тоніком.

У високу склянку засипте кубики льоду, налийте тонік та апельсиновий сік.

Зваріть еспресо і додайте у склянку з тоніком.

Прикрасьте скибочкою лимона і подавайте.

За бажанням, тонік можна замінити на газовану мінеральну воду, а до напою додати сироп чи міцну настоянку.

Источник материала
Поделиться сюжетом