Кава з часником та медом.
Хоча назва дещо і насторожує, смак такої кави вам точно сподобається.
Адже він нічим не видає присутності секретного інгредієнта, і точно не загрожує свіжості подиху.
Справа у тому, що кавові зерна, особливо, сирі – швидко вбирають сторонні запахи.
Традиція обсмажувати зерна кави з часником прийшла зі сходу, як і сам напій, а там знаються на каві.
Такий спосіб приготування надає смаку нову глибину, а мед допомагає розкрити весь букет незвичайного рецепта.
Кава з часником та медом.
У нагріту турку покладіть часник, мелену каву і налийте воду.
Приготуйте каву по-турецьки.
Після того, як знімете турку з вогню, візьміть чайну ложку меду і просто опустіть її у каву.
Розмішувати не потрібно, мед сам розчиняється у каві.
Дайте каві дві хвилини, щоб вона настоялася.
Кава з халвою.
Вважається, що цей рецепт кави також прийшов з далекого Сходу.
Саме там вперше вирішили поєднати відомі на весь світ солодощі з ароматним напоєм.
У результаті вийшов відмінний десерт, який легко приготувати у домашніх умовах.
Напій можна подавати відразу після приготування, або попередньо охолодивши, але в останньому випадку рекомендується додати в келих пару кубиків льоду.
Кава з халвою.
Подрібніть халву в крихту, додайте 2 чайні ложки миндального сиропу та ретельно збийте отриману масу блендером до однорідного стану.
Заваріть каву – приготуйте в турці, або просто залийте кавові зерна водою.
Влийте каву в суміш халви і сиропу, додайте молока.
Знову ретельно збийте.
Покладіть у кавові чашки або прозорі склянки кубики льоду і налийте приготовану каву з халвою.
Кава з жовтком.
За оцінками американського медіа-порталу Buzzfeed, кава з яйцем по-в'єтнамських займає перше місце в списку 17 видів кавових напоїв, які варто спробувати кожному кавоману.
Напій має назву "в'єтнамське капучино", його смак і солодкий, і гіркий одночасно, а сама кава дуже поживна.
До того ж, приготування кави з яйцем не вимагає особливих сил і багато часу, тому рецепт користується неабияким попитом.
Кава з жовтком.
Заваріть каву у турці.
Збийте свіжий жовток зі згущеним молоком (70 мл), цукром (1 чайна ложка) і вершковим маслом до пінної консистенції.
Додайте отриману суміш у каву та ще раз ретельно збийте в блендері.
Кава з імбиром.
Імбир родом з Ємену.
Цей диво-корінь відомий, як ефективний жироспалювач.
Кава з імбиром підбадьорить, додасть нових відтінків ранку, а декому, можливо, і допоможе позбавитися зайвої ваги.
Кава з імбиром.
Доведіть воду до кипіння.
Додайте корицю, гвоздику, мускатний горіх і кардамон.
Ретельно перемішайте.
Додайте листя м'яти і імбир.
Коли вода закипить, додайте каву та перемішайте суміш.
Доведіть каву до кипіння і додайте молоко.
Зменшіть вогонь, доведіть каву до кипіння ще раз, додайте цукор і зніміть з вогню.
Накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 5 хвилин.
Подавати таку каву краще гарячою з легкими закусками.
Кава з тоніком.
Улюблене поєднання сучасних бариста та кава, яку можна знайти у багатьох cучасних кав'ярнях.
Об'єднуючись, гіркота кави і тоніка дають цікавий смаковий ефект, чим і цікаві.
З температурою напою і досі не визначились, але спекотним літом найкраще смакує охолоджений варіант.
Головна особливість поєднання кави і тоніка – в універсальності.
Аромат кави і характерна гіркота тоніка відмінно доповнюються відтінками розмарину, лимонної цедри, ягідними сиропами, а для більш сміливих експериментаторів – гіркими настоянками і лікерами.
Чого в напої буде більше, кави, тоніка або міцної добавки – вирішувати вам.
Кава з тоніком.
У високу склянку засипте кубики льоду, налийте тонік та апельсиновий сік.
Зваріть еспресо і додайте у склянку з тоніком.
Прикрасьте скибочкою лимона і подавайте.
За бажанням, тонік можна замінити на газовану мінеральну воду, а до напою додати сироп чи міцну настоянку.